Klauški: Milanović sad pravi paradu, otvara teme koje ga čine negativnim

Vijesti 03. svi 202009:59 > 10:15
Slavko Midzor/PIXSELL

U Točki na tjedan gostovali su kolumnist 24 sata, Tomislav Klauški i novinarka RTL-a, Damira Gregoret, koji su komentirali incident u Okučanima, kada je predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, napustio svečanost 25. obljetnice akcije Bljesak zbog toga što su pojedinci nosili majice s natpisom 'za dom spremni'.

“Ovo bi mogao biti vjesnik onoga što nas čeka najesen, ovakve teme. Jačanja tema diktatura, fašizam, niske strasti, igranje na populizam, lažni patriotizam dovest će nas do toga da će to biti tema kad cijela ekonomija bude propadala. Kao da otvaraju vrata situaciji koju gledamo nakon svake krize. Veliki ekonomski kolaps će dovesti do toga da ćemo raspravljati na ovakvoj razini”, rekao je Klauški.

VEZANE VIJESTI

 “Milanović dok je imao vlast nije se obračunao s ovakvim insignijama, sad kad nema ovlasti, radi paradu, skreće pažnju na tu temu. Kome bi sad to mogla biti predizborna tema, nisam siguran, ne znam koliko bi se Bernardić nakačio na to. Milanović je ulogu predsjednika države sveo na čisti protokol i to da je potpuno nevažan i sad se sjetio i otvara teme koje njega čine negativnim”, rekao je Klauški.

“Pitali smo se gdje je nestao Zoran Milanović, a sad možemo vidjeti da se Milanović vratio”, rekla je Gregoret.

“Milanović bi trebao imati ulogu korektiva. Mnoge teme od pandemije su prošle mimo njega i bez njegove intevencije. On se ponašao dosta pomirljivo i prema Andreju Plenkoviću. Ako je htio biti korektiv, trebao je to odabrati dosta prije. Ovako se Milanović vraća na onaj mod gdje je omiljeni protivnik HDZ-a, HDZ obožava Milanovića jer na njemu skupljaju bodove”, rekao je Klauški.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.