Pelješki most sufinancirat će se iz fondova EU

Vijesti 11. ruj 201408:21 > 09:33
CROPIX/Tonci Plazibat

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić najavio je prijavljivanje sufinanciranja izgradnje Pelješkog mosta za fondove Europske unije.

“Nakon izrade studije predizvodljivosti, Hrvatske ceste ugovaraju studiju izvodljivosti koja će biti paralelno gotova kada bude ishođena cijela revizija glavnog projekta, odnosno hrvatska građevinska dozvola. U ožujku iduće godine Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uputit će gotovu aplikaciju u Bruxelles”, izjavio je Hajdaš Dončić, prenosi HINA.

 Za povezivanje hrvatskog juga preko Pelješkog mosta osigurano je više od 300 milijuna eura. “Reći ću iskreno, to je dovoljno za izgradnju mosta, međutim budimo strpljivi, poštujmo proceduru. Idemo korak po korak da zadovoljimo sve uvjete”, istaknuo je Hajdaš Dončić.

Također, naglasio je kako novac za izgradnju Pelješkog mosta koji bi se mogao povući iz Europske unije i “naš novac” jer Hrvatska uplaćuje u zajedničku europsku blagajnu. “To je naš zajednički novac s kojim ćemo izgrađivati zračne luke, ceste, vodovode i kanalizaciju. Samo je pitanje opravdanosti projekta i pitanje visine sufinanciranja, a o tome ne može početi pričati nitko prije proljeća sljedeće godine”, poručio je ministar.