Markić: "Sa Škorom nisam razgovarala, ne planiram ni na koju listu"

Vijesti 05. svi 202013:51 > 13:59
N1

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Marić bila je gošća N1 Studija uživo. Govorila je o tome hoće li sudjelovati na ovim parlamentarnim izborima, a nakon što je Miroslav Škoro izrazio želju da mu se pridruži upravo ona.

O predstojećim parlamentarnim izborima kaže: “Ja mislim da je važno da demokratski procesi u Republici Hrvatskoj, u ovoj konstelaciji odnosa u kojoj se HDZ pomaknuo ulijevo, da je za demokraciju dobro da se na desnom centru prema desno formira jedna platforma. I da svi birači koji sebe vide kao desne mogu naći svoje političke predstavnike”. 

VEZANA VIJEST

“Ja sa gospodinom Škorom uopće nisam razgovarala, ali ja ne planiram biti niti na jednoj listi”, rekla je Markić na pitanje hoće li u eventualnu koaliciju s Miroslavom Škorom

Smatra kako je u ovih zadnjih 20 godina SDP oporba HDZ-u, a HDZ oporba SDP-u i da je dobro da Hrvatska ima neku alternativu. 

Kazala je kako ne zna na što je točno Škoro mislio u svojoj izjavi, ali smatra da je ideja platforme od desnog centra prema desno dobra. 

“Ja sam shvatila da se gospodin Škoro još nije dogovorio sa Suverenistima, ali što se tiče naše udruge – hoće li se netko angažirati politički ja to ne znam”, ističe Markić. 

Za izbore 2015. kaže kako je iz tog neuspjeha svašta naučila. 

“Ja smatram da je važno da nastavim djelovanje u civilnom društvu, ali podrška stvaranju platforme je neupitna”, kazala je Markić. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.