Sanader i Bačić na pressici u Saboru oštro po SDP-u, Ranku Ostojiću…

Vijesti 07. svi 202013:38 > 13:52
N1

Politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Ante Sanader u Saboru je danas najavio da će tražiti smjenu Ranka Ostojića s mjesta predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Inače, SDP traži pokretanje opoziva Ante Sanadera zbog velikog broja umrlih covidom-19 zaraženih osoba iz splitskog Doma za starije.

“Nastoje se naći krivci, to se vidi po reakcijama Davora Bernardića i po njegovim uličarskom nastupu. To je nervoza, primijetio sam kod Ranka Ostojića kompleks jer SDP 27 god ne može u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostvariti rezultat. Misli da tako preko smrti štićenika doma može dobiti politički poen. HDZ će svojim aktivnostima i rezultatima na idućim izborima pokazati podršku koju imamo i pobijediti”, rekao je Ante Sanader i dodao kako se proziva neargumentirano te da moraju reagirati.

Sanader je rekao i da nije sudjelovao u zataškavanju stvarnog stanja u Domu u Splitu te da nije utjecao na ravnatelja Škaričića kako ne bi podnio ostavku.

“Zašto bi utjecao kada ste vidjeli mišljenje inspekcije gdje nije bilo primjedbi? Svašata se pisalo, to je neistina. Čuo sam se u početku s njim, pitao sam ga što se dogodilo, on je ukratko objasnio situaciju, rekao da je izvršio sve mejre i da tamo postoji medicinski tim koji se time bavi. Ja nisam epidemiolog i mislim da treba uvažavati što kaže inspekcija, svi dokumenti su predani DORH-u”.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a i potpredsjednik te stranke Branko Bačić je rekao da je nezabilježen postupak u demokratskoj Hrvatskoj da se zbog slučaja u Domu umirovljenika, gdje je uslijed zaraze došlo do smrti određenog broja korisnika, traži politička odgovornosti potpredsjednika Sabora.

“Takvo tumačenje političke odgovornosti koju u javnost pokušava nametnuti SDP svojstveno je nedemokratskim, autoritativnim sustavima”.

Dodao je da se Vlada sjajno nosi s koronakrizom te da SDP na bizaran način pokuašava tražiti ostavku potpredsjednika Sabora.

VEZANE VIJESTI

“Ako ste pročitali zadnju objavu na Facebooku Ranka Ostojića u kojoj veliča Jugoslaviju i Tita, mi smo u klubu HDZ-a odlučili tražiti smjenu Ranka Ostojića s mjesta predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Čovjek koji veliča Tita ne može biti na takvom mjestu. Poznata je izreka da će prije Sava teći uzbrdo nego će biti Hrvatske. Sutra ćemo uputiti proceduru da ga se smijeni”, najavio je Ante Sanader.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.