Nižu se reakcije na ostavku ministra obrane Krstičevića

Vijesti 07. svi 202020:29 > 23:12
N1

Nakon što je ministar obrane Damir Krstičević na konferenciji za novinare nakon pada aviona kod Zadra objavio da podnosi ostavku, krenule su pristizati prve reakcije.

Ministar gospodarstva Darko Horvat je u emisiji Otvoreno na HRT-u rekao da su Plenković i Krstičević razgovarali nakon zrakoplovne nesreće.

“Poznajući emotivnost kolege Krstičevića i znajući da nema razloga za takav njegov korak. Nema tu njegove odgovornosti”, rekao je Horvat.

Ministar zaštite okoliša i energetike te koordinator izbornog programa HDZ-a Tomislav Ćorić na izlasku iz Vlade samo je krako poručio da će premijer u petak razgovarati s Krstičevićem. “Nemam više komentara”, poručio je. 

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac za N1 je kazao: “Događaju se takve stvari, složena je tehnika. Trebalo bi napraviti analizu, je li problem u tehnici ili ljudstvu. Pritisak je ogroman na ministra, to je moralni potez, vidjet ćemo kako će reagirati premijer”. 

Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz ureda predsjednika Zorana Milanovića poručuju da će se on sutra očitovati o ostavci ministra Damira Krstičevića. Nisu znali da će podnijeti ostavku na press konferenciji.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na svom Twitter profilu napisao je: “Krstičević prvi put u cijelom mandatu napravio ispravan potez. Prvi i zadnji”. 

“Treći magareći”, poručio je nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević

“Osobno nisam vidio taj čin, ali smatram da je odgovoran čin dati ostavku kad se nešto dogodi. Iako je mandat ove Vlade na kraju, pa ne bih to posebno komentirao”, rekao je u našem programu saborski zastupnik Mosta i član Odbora za obranu Miro Bulj

“S obzirom da mu nije prva, a isto tako i daje davno trebao otići, ajmo pričekati da tajnica prvo napiše razrješenje”, poručuje saborski zastupnik Peđa Grbin

Vojni analitičar Jan Ivanjek goistujući u našem programu rekao je kako je ostavka ministra Krstičevića prvenstveno jedno političko pitanje. “Ministar Krstičević vrlo emotivno zna reagirati, a u više od toga ne bih ulazio. Politika nije moje područje”, kazao je. 

Uskoro opširnije…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.