"Nova normalnost se tako osjetila da je prvi puta govorio jasno i razgovijetno"

Vijesti 07. svi 202021:37 > 21:38
N1

Politički analitičar Žarko Puhovski za Dnevnik N1 za ostavku ministra obrane Damira Krstičevića rekao je da je to doista događaj, ako misli ozbiljno. O tome nitko ništa nije znao te bi bila prva ozbiljna ostavka unatrag dvadeset godina.

“Nova normalnost se tako osjetila da je Krstičević prvi puta govorio jasno i razgovjetno, kao da je imao neku vrstu labuđeg pjeva, potiho dao ostavki i u off-u rekao da nije razgovarao s premijerom”, rekao je Puhovski.

VEZANE VIJESTI

Ako ostane pri toj odluci, smatra da premijera dovodi u probleme, s obzirom na to da je Krstičević za njega važan čovjek u mobiliziranju desnog političkog tijela.

“Djelovao je kao čovjek koji je rekao ‘e sada mi je dosta’. Vidjelo se da mu je teško obavljati dio stvari na koje se ministarska pozicija odnosi, one koje se odnose na kontakt s vojskom obavljao je s veseljem. On je nakon kardinala Bozanića drugi najgori komunikator u RH, a to zaista nije lako”, kazao je.

Priča s nabavkom aviona je, prije svega, kaže Puhovski, morala biti odgovornost premijera i predsjednice države. “U parlamentu se stavio ispred Plenkovića koji je trebao biti odgovoran. Zahvaljujući nesposobnosti oporbe, Plenković nije doveden na dnevni red…Mislim da mu je bilo strašno stalo da ode kao čovjek koji će za sobom ostaviti odluku o avionima”, govori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.