Bošnjaković: Ostavka Krstičevića je pitanje za premijera

Vijesti 08. svi 202011:11 > 11:16
N1

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u N1 studiju uživo da se nije čuo s ministrom obrane Damirom Krstičevićem od jučerašnje tragedije i podnošenja ostavke.

“To je velika tragedija, ljudi su stradali. Koliko sam shvatio, u tijeku je sastanak s premijerom Plenkovićem, a treba li prihvatiti ostavku, to je pitanje za premijera”, komentirao je Bošnjaković najaktualniju temu u razgovoru s reporterkom Vanjom Kranic.

Bošnjaković je rekao da je proračun ministarstva 2 milijarde i 700 milijuna kuna, a da su najviše rezali na projektima koji se neće moći ostvariti, nekih 70 milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI

“Dijelili smo sudbinu cijelog društva, bio je cilj zaštiti ljude, ne samo službenike i suce, cijelo vrijeme radili su se hitni postupci, ali bio je manji priljev, manje se radilo, ali rješavali su se stari predmeti”, kaže Bošnjaković.

Dodao je da je u ponedjeljak imao video konferenciju sa svim predsjednicima općinskih sudova.

“Svi smo rekli svoja očekivanja, više se otvaraju, neće biti toliko odgoda, svatko treba napraviti analizu prostora s kojim raspolaže, kako ga racionalno koristiti, u većim dvoranama će se provoditi rasprave i one će se dijeliti”, kaže Bošnjaković i zaključuje da će na kraju godine sigurno biti povećanje predmeta ali da će se to u nekom vremenu nadoknaditi.

Istaknuo je i da su rasprave na daljinu budućnost pravosudnog sustava, te da je i smjenski rad na stolu kada se planira organizacija sudova nakon pandemije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.