Čelnik sindikata vozača uputio važan apel nakon ukidanja samoizolacije za vozače

Vijesti 10. svi 202011:12 > 11:26
Nel Pavletic/PIXSELL

Gost Točke na tjedan bio je Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata vozača. Komentirao je odluku o ukidanju obvezne samoizolacije za vozače kamiona i probleme s kojima se susreće sektor cestovnog prijevoza.

Miljenko Gočin pozdravio je odluku da vozači više ne moraju u samoizolaciju. Najteže im je palo što nisu mogli biti u kontaktu sa svojim ukućanima čak i nakon što im je dopuštena samoizolacija kod kuće jer je takva epidemiološka mjera.

Odluka da se ukine obvezna samoizolacija odnosi se na sve vozače, neovisno iz kojih zemalja vozili. Upozorava da odluka nije uklesana u kamen.

N1

“Ako se vozači ne zaraze mjera ostaje na snazi i zato apeliram na vozače – pazite, poštujte sve mjere, štitite se koliko možete i zbog vas samih i vaših članova obitelji i kako bi ova odluka ostala na snazi.”

Kaže da su i do sada vozači samo otvarali cerade i prikolice kamiona, a zaposlenici tvrtki u koje bi vozili robu su istovarali, a preporuka je i dalje da ne dolaze u kontakt s tim zaposlenicima.

“Cestovni prijevoz robe i putnika je već na koljenima ušao u ovu krizu zbog velikih cijena goriva, obaveza prema državi i nije mogao imati akumulirana sredstva. Posebno je u opasnosti prijevoz putnika jer je to stalo,  a hladan pogon i troškovi su išli dalje”, objašnjava Gočin.

VEZANE VIJESTI

Iako se prijevoz sada polako vraća, ističe da je ograničen broj putnika pa se postavlja pitanje i koliko će korisnika biti zainteresirano, jesu li promijenili navike i hoće li biti renatabilno održavati pojedine linije.

Zahvalio se svim vozačima na požrtvovnosti i dodao da se uspostavio kombinirani prijevoz gdje bi naši vozači vozili kamionima robu do vlaka i onda preko noći roba vlakom stiže do Italije i tamo je preuzimaju talijanski vozači bilo bi puno lakše. Ovako su svjesno morali slati vozače u epicentar krize poput Milana kako bi dovezli robu i omogućili funkcioniranje društva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.