Blokirana baka Lalovcu: Rekli su mi da neka skupljam boce

Vijesti 21. svi 201515:24 > 15:26
N1

Vlada je danas prihvatila izvješće o izvršenju proračuna 2014. Ministar financija Boris Lalovac istaknuo je kako su na to utjecali pozitivni pomaci u makroekonomskim pokazateljima.

Osim toga, najavio je da će Vlada vrlo skoro izraditi strategiju upravljanja javnim dugom te nakon toga Saboru predložiti zakon koji će regulirati kako se upravlja javnim dugom te tko nadzire to upravljanje.

Lalovca je ispred vlade dočekala jedna umirovljena gospođa koja je prosvjedovala zajedno s radnicima Imunološkog.

“Čekam ministra Vargu, međutim i vi ste mi dobrodošli. Ja imam dvije strane života i nijedna nije dobra. Rečeno mi je da kao ostali umirovljenici idem skupljati boce. Nehumano”, požalila se umirovljenica Lalovcu čiji su računi blokirani.

Lalovac joj je odgovorio da ju razumije i da mu je osobno žao te da Vlada zakonskim rješenjima takve stvari pokušava rješiti.

“Žao mi je nakon toliko rada sama u životu… ja sam igrom slučaja morala dovesti mamu, sama sam imala 16 operacija. Ja sam blokirana. U ministarstvu ministrice Opačić su mi rekli da skupljam flaše. Ja ih skupljam”, nastavila je umirovljenica.

Ministar Lalovac potom ju je pozvao na sastanak u svom kabinetu kako bi vidjeli o čemu se radi i ispunjava li uvjete kojima bi joj se moglo pomoći.

Susret ministra Lalovca i blokirane umirovljenice pogledajte u priloženom videozapisu.