Gazić: Medicinske sestre su iscrpljene, sutra sastanak s ministricom Bedeković

Vijesti 12. svi 202014:13 > 14:19
N1

Predsjednik komore medicinskih sestara Mario Gazić, u N1 studiju uživo komentirao je splitski slučaj zamjene identiteta pacijentica.

“Nažalost, neugodna i nezgodna situacija za zdravstveni sustav, greška nije namjerna, treba pričekati istražne radnje Ministarstva zdravstva. Također treba reći da je KBC Split u određenom vremenu bio pod opsadom COVID bolesnika, i da se propust dogodio pod pritiskom”, napomenuo je Gazić.

Dodao je kako medicinske sestre ni u jednom trenutku nisu ustuknule, iako, kako ističe, nije ugodno biti pod opremom 4 ili 5 sati, znojiti se, a ne moći popiti ni čašu vode.

VEZANE VIJESTI

“Sestre su iscrpljene, ali i ponosne, sve se su iznijele na svojim leđima”, kazao je Gazić, koji je zbog problema sestara u sustavu socijalne skrbi, uputio dopis resornoj ministrici Bedeković.

“Napravili smo anketa 400 sestara o problemima, sutra imamo sastanak s ministricom. Jedan od najvećih problema je nedostatak zaštite opreme, 20 posto nemaju maske, 46 posto nemaju zaštitnu opremu, 16 post nema dezinfekcijska sredstva”, otkriva Gazić rezultate ankete.

Dodatan problem je, kaže, i oduzimanje dana godišnjeg odmora radi samoizolacije, kao i to što ne postoji definiran broj medicinskih sestara po korisniku u sustavu socijalne skrbi. Sve to bit će teme sutrašnjeg sastanka u Ministarstvu socijalne skrbi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.