Kakvu bi ulogu Tihomir Orešković mogao odigrati u Domovinskom pokretu?

Vijesti 26. svi 202007:47 > 07:53
Stjepo Bartulica

Hoće li se bivši premijer u prvoj Vladi Mosta i HDZ-a, Tihomir Orešković, angažirati na ovim parlamentarnim izborima?

Fotografija koju je u nedjelju navečer objavio njegov bivši savjetnik u Vladi Stjepo Bartulica, koja prikazuje njih dvojicu u društvu Miroslava Škore, dala je naslutiti da se sprema neka suradnja Tima Oreškovića i Domovinskog pokreta, a sam Bartulica napisao je: “Ugodni nedjeljni razgovori. Stay tuned”.

Bartulica se, poznato je, već priključio Domovinskom pokretu Miroslava Škore i u posljednje vrijeme može ga se vidjeti u njegovu društvu, a Orešković im je, sudeći prema fotografiji, dao podršku. Bartulica se nije javljao na pozive, kao ni Tihomir Orešković, piše Jutarnji list, ali su se o fotografiji oglasili iz Domovinskog pokreta.

NAJAVA

“U povodu brojnih upita o značenju fotografije gospodina Stjepe Bartulice s Miroslavom Škorom i Tihomirom Oreškovićem, izvještavamo javnost kako Domovinski pokret pozdravlja razgovore sa svim akterima koji imaju ideju kako promijeniti Hrvatsku nabolje, no to ne znači i da će svatko tko se fotografira s Miroslavom Škorom nužno postati dio platforme Domovinskog pokreta.

Veseli nas što okupljamo širok spektar kvalitetnih ljudi, bilo kao kandidate na listama, bilo kao savjetnike u izradi programa za razna područja, a o konkretnim imenima i ulogama javnost će biti pravovremeno obaviještena”, poručili su iz Domovinskog pokreta.

Orešković, kaže Jutarnjem listu sugovornik blizak Domovinskom pokretu, sasvim sigurno podržava njihov projekt, već samom objavom fotografije, a nije isključeno da će im pripomoći u pisanju izbornog programa koji se izrađuje, vjerojatno u gospodarskom dijelu. Bartulica i Orešković ostali su dobri prijatelji i nakon zajedničke suradnje u Vladi, a fotografija je nastala na proslavi Bartuličina rođendana na kojoj je bio i Škoro.

Nitko od sugovornika ne potvrđuje, niti demantira da bi se Orešković mogao možda naći i na listi za Sabor, ali pitanje je želi li on to – da se iz biznisa ponovno vrati u politiku, ali tek kao saborski zastupnik.

– Tim je ovom fotografijom, za koju je dao dopuštenje da se objavi, svojim razgovorima i kontaktima sa Škorom, jasno dao do znanja koju priču smatra relevantnom. Ne treba zaboraviti ni tko ga je rušio s mjesta premijera. Hoće li biti na listi, ne bih prejudicirao, ali njegova podrška nam puno znači – kaže sugovornik Jutarnjeg iz Domovinskog pokreta.

Tihomir Orešković je, podsjetimo, kratko bio premijer u vrijeme prve Vlade HDZ-a i Mosta od kraja siječnja do listopada 2016. godine.