Bura otežava promet na cestama na Jadranu

Vijesti 26. svi 202008:02 > 08:05
Ilustracija

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga, zbog bure, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Ograničenje brzine (40 km/h) zbog jakog vjetra je i na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići.

Mjestimice još vlažnih kolnika ima u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji.

Na gradskim cestama i obilaznicama u jutarnjim i poslijepodnevnim vršnim satima, ali i tijekom dana, moguće su poteškoće u prometu, vožnja uz povremene kraće zastoje zbog pojačanog prometa. Poteškoće u prometu moguće su i na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Od ponedjeljka Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe kojeg možete pronaći na linku https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2020-.

Jadrolinija početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol i Split-Hvar odgađa na 19. lipnja 2020. godine.

Privremeno se obustavlja plovidba državne trajektne linije Sumartin-Makarska i obratno te se reducira broj polazaka na državnoj trajektnoj liniji Supetar – Split i obratno.

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske brzobrodske linije plove prema sljedećem redu plovidbe: 9602 Split – Milna (Brač) – Hvar – Vis- privremeno bez pristajanja u luku Milna, 9603 Split – Bol (Brač) – Jelsa (Hvar)- privremeno bez pristajanja u luku Bol i 9604 Split – Hvar – Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo).

Zbog velikog interesa teretnih prijevoznika Jadrolinija nastavlja s plovidbom Zadar-Ancona po istom redu plovidbe. Linija je namijenjena isključivo teretnim vozilima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.