Ispitana Josipa Rimac, njen odvjetnik objasnio kako je prošlo ispitivanje

Vijesti 29. svi 202022:50 > 22:54
Miranda Cikotic/PIXSELL

U velikoj policijskoj akciji jutros su uhićeni predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i još desetak osoba. Među njima su državne dužnosnice - državna tajnica Josipa Rimac i pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac, koje je Vlada odmah razriješila dužnosti. Sumnja se da su počinili kaznena djela gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije, a vezano uz izgradnju vjetroelektrana kod Knina te uz isplate potpora poljoprivrednicima i malim poduzetnicima.

Ispitivanje je trajalo manje od sat vremena, a odvjetnik Josipe Rimac Rimac Željko Gulišija rekao je za HRT da se njegovu klijenticu tereti za tri kaznena djela, trgovinu utjecajem i davanje mita.

“Iznijela je obranu iscrpno, nije odgovarala na pitanja, ne iz taktičkih razloga, nego je toliko umorna da smo htjeli ovo što prije završiti, ali je praktički odgovorila na sve”, rekao je Gulišija.

VEZANA VIJEST

Iznošenje obrane trajalo je 45 minuta, dodao je.

“Ona će ići u pritvorsku jedinicu i očekujem da bi se sutra trebala pojaviti kod suca istrage”, rekao je Gulišija.

Rekao je kako je bila apsolutno iznenađena današnjim događajima te je ponovio ono što je rekao i u ranijoj izjavi, da ne vidi da je Rimac počinila bilo kakvo kazneno djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram