Klisović: HDZ je konstatno u stanju korupcijskih afera

Vijesti 01. lip 202016:09 > 16:10
N1

SDP-ov Joško Klisović u Newsroomu N1 Televizije komentirao je, između ostaloga, uhićenje Josipe Rimac i predsjedanje Hrvatske Europskom unijom.

 “HDZ je konstantno u stanju korupcijskih afera, od 90.-ih do Sanadera, pa danas”, kazao je SDP-ovac Joško Klisović komentirajući uhićenje Josipe Rimac, bivše HDZ-ovve gradonačelnice Knina.

Nije zadovoljan brzinom ni učinkovitošću pravosuđa, kaže, a koalicija Restart planira cijeli niz mjera čiji je cilj reformiranje pravosuđa. “Na pravosuđu će se morati puno poraditi jer se bez toga ne može naprijed”, dodaje.

Komentirao je i predsjedanje Hrvatske Europskom unijom. Brexit je pregovarao Barnier, ne Hrvatska, smatra, a Europska komisija je dogovorala otvaranje granica među državama i cirkulaciju medicinske opreme.

Njemačka već sada priprema teren za predsjedanje, kazao je. “Tako se to radi – prvo se pripremi teren i onda tijekom predsjedanja slijedi realizacija”, kaže.

VEZANE VIJESTI

“Ako izuzememo ovaj dio ceremonijala oko dolaska EU komisije, poslije nismo vidjeli niti jedan prijedlog, inicijativu Hrvatske. Komisija je bila ta koja je pokušala otvoriti granice među državama, cirkulaciju medicinske opreme, maski, koja je alocirala određen iznos za istaživanje”, ističe Klisović.

Dobre su šanse da dobijemo deset milijardi eura sredstava o kojima se u posljednje vrijeme puno pričalo, ali taj novac će trebati vratiti, podcrtava Klisović. 

“Nema besplatnog novca, to je zabluda. Da, mi ćemo dobiti ta sredstva, ali to ne znači da EU neće ta sredstva trebati vratiti onima od kojih ih je posudila”, kaže.

Liste SDP-a još nisu do kraja definirane, a njegove ambicije su usmjerene prema vanjskih i europskim poslovima, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.