Panenić: Otkrivaju se svi razmjeri pogodavanja u slučaju vjetroelektrana

Vijesti 03. lip 202014:25 > 14:35
N1

„Dok sam bio ministar gospodarstva u Vladi Tihomira Oreškovića, nismo sudjelovali u ovome što se sada otkriva“, rekao je Tomislav Panenić gostujući u N1 Studiju uživo.

Dodaje da se problem vjetroelektrana otkrio u jesen 2016. kada je shvatio što se prikrivalo, a sada se pokazuje da će građane koštati 2 milijarde kuna.

Objasnio je da je 2013. Ivan Vrdoljak odlučio uvesti jedan užurbani postupak, da poslovi budu ugovoreni po značajno povoljnijim uvjetima.

VEZANE VIJESTI

„Od Badnjaka do Nove godine institucije su non stop radile da bi određeni bili povlašteni“, rekao je.

Sada, kaže, pokazuju se svi razmjeri pogodovanja, a u tome su, kaže, sudjelovale različite političke struje. Objasnio je da je na njega bilo određenih pritisaka u drugim područjima, ali da se ovaj investitor nije pojavljivao.

„Tada je projekt bio na ekološkom području, ali siguran sam da bi se vrlo brzo pojavili na mojim vratima“, rekao je te objasnio zašto su vjetroparkovi posao stoljeća.

#related-news_0

„Ulaganje je sigurno, imate ugovore koji vam garantiraju otkup, s tim ugovorima u banci možete dobiti vrlo povoljne uvjete za investiciju, možete praktički bez ijedne kune osigurati posao“, objasnio je.

Bivši MOST-ovac otkriva da na ove izbore ne ide, a svima koji se natječu poželio je sreću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.