Mrsić: Bernardić nije rješenje jer tako misle građani

Vijesti 09. lip 202010:00 > 10:07
N1

Čelnik Demokrata Mirando Mrsić u Novom danu objasnio je da su u kampanju krenuli s plakatima Bernardić nije rješenje jer žele govoriti istinu, a građani tako misle.

“Nismo htjeli govoriti šarene laže, građani to misle, oni misle da Davor Bernardić nije rješenje i da ne može biti premijer. Najesen nas čeka teška kriza, moramo biti realni”, zaključio je Mirando Mrsić i poručio da iz njega ne govori gorčina bivšeg SDP-ovog ministra i da mu ta stranka neće uvjetovati kakvu će kampanju voditi.

VEZANE VIJESTI

“Želimo realnu sliku, rasteretiti rad i cijenu rada, smanjiti broj županija, gradova i općina, oporezivati bogate”, rekao je i dodao da su cifre o minimalnoj plaći ili prosječnoj plaći do kraja mandata, koju nude HDZ i SDP, čisto licitiranje jer nitko ne zna što će se događati.

“Pitanje je može li ekonomija vezana za turizam ovo iznijeti, najesen nas izvjesno očekuje drugi val koronavirusa, što će se dešavati nitko ne može znati”, rekao je Mrsić.

Smatra da u 1., 2. i 8. izbornoj jedinici Demokrati imaju dobre šanse da uđu u Sabor.

“Ako dođemo u priliku, sigurno nećemo podržati HDZ i Škorine ustaše. Možemo razgovarati o lijevoj koaliciji, ali ne s Bernardićem kao premijerom”, kaže Mrsić i naglašava da je sve moguće i da se treba prisjetiti 2015. i MOST-a.

Smatra da je najgore moguće rješenje koalicija Škore i HDZ-a jer to vodi Orbanovoj Mađarskoj, da je moguća i koalicija HDZ – SDP, kao i da se najesen ponove izbori jer neće biti moguće složiti Vladu.

Mrsić vjeruje da će se virus opet pojaviti i da će biti uvezen.

“Nemamo kolektivni imunitet, cjepiva nema, ako dođe do zaraze opet nas čeka karantena, sad HDZ kaže neće bit čvrste mjere, ali tko zna, građani trebaju biti spremni da će novih žarišta biti”, zaključio je Mrsić koji smatra da virus može ugroziti održavanje izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.