Predsjednik Milanović s poduzetnicima koji se bave vjetroenergijom

Vijesti 15. lip 202015:52 > 15:55
HGK

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u povodu Svjetskog dana vjetra 15. lipnja predstavnike poslovne zajednice i poduzetnike iz područja vjetroenergije, priopćeno je u ponedjeljak iz predsjednikova ureda.

Susret je, kako se navodi, održan s ciljem širenja svijesti o prednostima iskorištavanja energije vjetra te poticanja korištenja energije vjetra kao čistog, obnovljivog izvora energije.

“Poduzetnici koji se bave vjetroenergijom pozdravljaju planirano povećanje udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj proizvodnji, kao što je predviđeno strategijom energetskog razvitka, jer Hrvatska ima potencijala za rast”, kaže se u priopćenju.

Takav smjer je dobar, rečeno je na sastanku, zbog ekoloških razloga i smanjenja uvoza klasičnih energenata.

HGK

Poduzetnici istovremeno, kako se navodi, upozoravaju kako je važno da regulatorni sustav bude stabilan i održiv, te se zalažu za okretanje tržišnom modelu proizvodnje i podržavaju premijski sustav kao prijelazno rješenje do uvođenja potpunih tržišnih odnosa bez poticaja.

U izaslanstvu poslovne zajednice i poduzetnika iz područja vjetroenergije bili su predsjednik uprave tvrtke RP Global Bojan Reščec, direktor Končar – Obnovljivih izvora Ivo Čović, direktor tvrtke Adria Wind Power i vlasnik prve hrvatske vjetroelektrane Tonći Panza i član uprave društva i direktor WPD Adria Zoran Obradović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.