"U RH nitko ne zna detalje života u BiH, koliko je hrvatski narod neravnopravan"

Vijesti 17. lip 202017:32 > 17:53
N1

Slaven Raguž, prvi čovjek Hrvatske republikanske stranke (HRS) i prvi na listi Mosta u XI. izbornoj jedinici, gostujući u Newsroomu rekao je kako to što na listi nisu ljudi koji politički djeluju u Hrvatskoj vidi kao snagu, a specifični su i po tome što su i više nego zadovoljili kvotu žena na listama.

“U Republici Hrvatskoj imate percepciju da su Hrvati vani produžena ruka HDZ-a ili košuljaši. U RH nitko ne zna detalje života u Bosni i Hercegovini, koliko je hrvatski narod neravnopravan u odnosu na druga dva naroda. Informacije se režimski plasiraju u Hrvatsku”, rekao je, dodavši kako je HRS no name stranka samo u Hrvatskoj, a u Bosni djeluje već šest godina.

VEZANA VIJEST

“Ne patimo od komunističkog mentaliteta, nismo u politici da zadovoljimo osobne interese. Ne nastupamo sami. Pokrili smo područja gdje žive Hrvati. Pokrili smo i područja Irskoj i Njemačkoj. Pokazali smo da se može animirati ljude koji slobodno razmišljaju i žele promjene, da se može oteti dobar dio birača HDZ-u”, poručio je.

Raguž kaže kako će oni artikulirati politiku u interesu Hrvata u BiH i iseljeništvu.

Prokomentirao je i misu za bleiburške žrtve koju je u Sarajevu predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić . “Nije se komemorirao nikakav zločin, to je bila sveta misa. Hrvatima u Sarajevu bilo je otežano govoriti svetu misu. To je molitva za njihove duše, nikakvo komemoriranje žrtava.”

Život Hrvata u BiH

“Živimo jedan dupli režim, državnički režim, gdje vlada unutarističa politika Sarajeva i želi od Federacije napraviti Bošnjački entitet, a na lokalnim razinama živimo jedan neokomunistički HDZ-ovski režim gdje se iz vrha jedne stranke diktira o zapošljavanju čistačice u područnoj školi do imenovanja ministara. O tim problemima se treba govoriti. Javnost nije upoznata sa stvarnim životom i stanjem Hrvata u BiH”, poručio je prvi čovjek Hrvatske republikanske stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.