Bivši predsjednik Sabora Luka Bebić: "Očekujem da se politička scena uozbilji"

Vijesti 18. lip 202014:08 > 14:16
N1

Gost N1 Studija uživo bio je bivši predsjednik Sabora Luka Bebić. Komentirao je predizbornu kampanju i prognozirao izborne rezultate.

“Trebalo bi u drugi plan staviti osobne interese i dati odgovor kako zamišljamo vođenje Hrvatske u sljedeće četiri godine. Oni koji pretendiraju da budu izabrani u Sabor trebali bi na prvom mjestu imati interes države i naroda”, kaže bivši predsjednik Sabora Luka Bebić.

Već vidi niske udarce i polemike oko za državu nebitnih stvari. “Očekujem da se politička scena uozbilji u smislu idemo učiniti nešto najbolje za državu i narod.”

Smatra da se razina komunikacije među strankama jako srozala. Koliko je uspio vidjeti u medijima, misli da su liste nešto kvalitetnije nego za prošli saziv Sabora i vjeruje da će kvaliteta izabranih zastupnika 10. saziva Sabora biti bolja od 9. saziva.

Uvrštavanje Stiera, Culeja i Kovača na izborne liste smatra dobrom odlukom uz koju će svatko moći doprinijeti u mjeri koliko je vrijedan čak i kada se 100 posto ne slaže s vodstvom stranke.

VEZANE VIJESTI

Poštuje i Ivana Penavu koji je otišao iz HDZ-a, ali ne opravdava njegov odlazak iz stranke za koji smatra da se dogodio jer nije izabran na mjesto potpredsjednika HDZ-a.

Na pitanje misli li da će Domovinski pokret Miroslava Škore oteti birače HDZ-u kaže da treba izvući pouke iz predsjedničkih izbora.

“Na desnici imamo velike i gotovo nepremostive razlike u nekim temama da se više napada HDZ s desnice nego s ljevice”, ustvrdio je Bebić.

Misli da će HDZ biti relativni pobjednik i trebat će suradnju drugih stranaka ako želi formirati vlast, a koji će to biti teško mu je sada procijeniti.

Na pitanje o mogućnosti velike koalicije HDZ-SDP kaže da bi ona konačno završila Drugi svjetski rat. “Jer sada se lijepe dvije etikete – ili si ustaša ili udbaš, a nisu svi ni ustaše ni udbaši, zaključuje Bebić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.