Vlada na upit N1: Premijer Plenković nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačem

Vijesti 21. lip 202023:34 > 23:45
Dino Stanin/PIXSELL

Iz Vlade su za N1 odgovorili je li premijer Andrej Plenković tijekom posjete Zadru i Adria Touru bio u kontaktu s bugarskim tenisačem Grigorom Dimitrovim, koji je pozitivan na koronavirus.

Premijer Andrej Plenković posjetio je u subotu humanitarni teniski turnir u sklopu Adria Toura u Zadru.

S obzirom da se premijer našao u društvu organizatora i aktera turnira postavilo se pitanje je li premijer bio u kontaktu s bugarskim tenisačem Grigorom Dimitrovim koji je sudjelovao na turniru i boravio u Zadru.

Na naš upit odgovorio je glasnogovornik Vlade RH: “Premijer Plenković nije bio u kontaktu s tenisačem Grigorom Dimitrovim, koji je napustio Hrvatsku prije nego je premijer došao na Adria Tour u Zadru.”

VEZANE VIJESTI

Stožer Civilne zaštite Zadarske županije zamolio je sve one koji su bili s tenisačem u bliskom kontaktu duljem od 10 minuta da odu u samoizolaciju na 14 dana i jave se nadležnom epidemiologu u mjestu gdje borave, odnosno svom liječniku opće prakse.

Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su sa tenisačem bili u bliskom kontaktu neka se jave dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku. Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od ponedjeljka će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove.

Zaraženi tenisač u Zadru se kretao među velikim brojem ljudi.

Naime, Dimitrov je odigrao meč protiv našeg tenisača Borne Ćorića, igrao je košarku i bio u bliskom kontaktu sa sudionicima turnira, uključujući i Novaka Đokovića, a bio je i na konferencijama za novinare kao i na druženju s djecom na Kid’s dayu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.