"Nismo bez mane, ali smo jedini koji mogu osigurati strukturne reforme"

Vijesti 22. lip 202017:09 > 17:19
N1

Domagoj Ivan Milošević, nekadašnji potpredsjednik Vlade Jadranke Kosor i kandidat HDZ-a u 7. izbornoj jedinici, bio je gost Newsrooma gdje je istaknuo da se u proteklih 100 i više godina nitko se nije suočio s ovakvom pandemijom i da se HDZ odlično nosio s krizom, bolje od mnogih, većih i bogatijih zemalja.

Procjena vladajućih bila je da je bolje izaći na izbore na ljeto s obzirom na upozorenja stručnjaka da bi se na jesen mogao pojaviti novi val infekcije koronavirusom, rekao je Domagoj Ivan Milošević.

VEZANE VIJESTI

Po njegovom mišljenju izbore ne treba odgađati: “Ja mislim da trebamo odraditi izbore, ali imamo Ustavni sud, DIP i dobre epidemiologe da odluče o tome. Ovo je za Hrvatsku bila najozbiljnija operacija nakon Domovinskog rata, a usred operacije se ne mijenja tim koji je vrši. Puno veće zemlje imaju ozbiljne izazove i probleme.”

Smatra da SDP nema previše toga za ponuditi. Milošević kaže da svi imaju iste ili slične ciljeve i dodaje: “Dokazano je da je 2012. Hrvatska jedina u Europi ušla u novi val recesije zahvaljujući SDP-ovoj Vladi. To su isti ljudi, samo je lider drugi.”

Ljevica je naš glavni oponent, naglasio je, a komentirajući Miroslava Škoru rekao je:

“Što se tiče g. Škore, već par godina sam upozoravao da ne treba ostavljati preveliki prostor na desnici, a to se dogodilo. Osobno, uvažavam svakoga tko uđe u politički ring, no razočaran sam s tim što slušam od njega i njegovih najbližih suradnika u smislu kako će rješavati ekonomske probleme, boriti se protiv korupcije i stvoriti sigurnost za građane. Volio bih čuti koji su to alati, koja su to rješenja.”

#related-news_0

Milošević je napomenuo da dolazi ozbiljna kriza i da je važno imati stabilnu većinu. “Siguran sam da će sljedeća HDZ-ova Vlada pokrenuti strukturne promjene. Nismo bez mane, ali smo jedina politička snaga koja može osigurati strukturne reforme.”

Dodao je da bi trebalo mijenjati izborni sustav i prekinuti praksu predizbornih koalicija.

Komentirajući na kraju štetu koju je HDZ-u eventualno nanio slučaj Vjetroelektrane kao i sukobi sa zakonom sinova HDZ-ova kandidata Josipa Đakića, Milošević je rekao: “U ovih osam, devet godina nisam ni protivnike ni kolege komentirao ponaosob. Svakom ocu je stalo do toga što rade njegova djeca, tu bih stao. Birači će odlučiti je li to problem. Slučaj Vjetroelektrane nam nije pomogao, ali svaka odgovornost u političkom životu ima ime i prezime, prepustimo to istražnim institucijama.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.