Iz Stožera objasnili što će biti sa svadbama zbog povećanog broja zaraženih

Vijesti 24. lip 202015:15 > 15:16
/ ilustracija

U Hrvatskoj je potvrđeno ukupno 2.388 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja.

Porast broja slučajeva zaraženih osoba u Hrvatskoj, ponovno uvođenje nešto strožih mjera na granici, obavezno nošenje maski u javnom prijevozu te zabrane posjeta u zdravstvene ustanove i domove za starije potaknulo je pitanja i o ograničavanju okupljanja.

Međutim, iz Stožera su naglasili da zasad ne razmatraju uvđenje strožih mjera za primjerice vjenčanja.

“Dosad nismo imali niti jedan pozitivan slučaj vezan uz održavanje nekog vjenčanja. Tako da neće biti nikakvih promjena u mjerama jer se izgleda svi dobro pridržavaju toga, a posebno treba pohvaliti organizatore”, rekla je epidemiologinja HZJZ-a Marija Bubaš.

Komentirala je situaciju u Zadru i rekla da su epidemiolozi napravili odličan posao:

“U Zadru su kolege napravili vrlo odgovoran, odličan posao. Provedeno je nekoliko stotina testiranja, a utvrđeno je da je Zadar donio sedam pozitivnih osoba. Epidemiološki je situacija pod kontrolom od onog časa kad se dogodila, čestitam kolegama u Zadru.”

Također je dodala da je odluka o obaveznom nošenju maski u javnom prijevozu donesena jer je bilo nemoguće držati fizičku distancu. Pozvala je građane da i sami budu odgovorni i eventualno krenu 15 minuta ranije te izbjegavaju gužve.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.