"Nije magla obnova bolnica, 20.000 zaposlenih u Slavoniji, Bernardić slabo vidi"

Vijesti 26. lip 202013:26 > 13:29
Ilustracija

Kandidat HDZ-a u 4. izbornoj jedinici Marko Pavić demantirao je u petak tvrdnju predsjednika SDP-a Bernardića da je projekt Slavonija, Baranja i Srijem 'magla', upitavši - zar je magla obnova 20 bolnica, 109 domova zdravlja, 20 tisuća novozaposlenih i ima li Bernardić problema s vidom.

Aktualni ministar regionalnog razvoja i fondova EU, i kandidat na parlamentarnim izborima, Pavić, na konferenciji za novinare s temom „Učinkovita država i ravnomjerni razvoj”, poručio je da je program HDZ-a u idućem razdoblju u ravnomjeran regionalni razvoj uložiti više od 30 milijardi kuna.

VEZANE VIJESTI

“Jučer je Bernardić rekao da je projekt Slavonija, Baranja i Srijem magla. Zar je magla obnova 20 bolnica koje smo imali u Slavoniji i Baranji i 109 domova zdravlja. Zar je magla 800 kreveta u studentskom domu u Osijeku, koji će krajem godine biti dostupni studentima. Zar je magla zgrada Vinoexpoa u Virovitici i 20.000 novozaposlenih u Slavoniji i Baranji od sto tisuća radnih mjesta koje smo u ovom mandatu kreirali”, istaknuo je Pavić, dodavši: “Zar je magla što je šest tisuća žena zaposleno kroz program zapošljavanja žena Zaželi !”.

“Ako je to sve magla, onda Davor Bernardić ima problema s vidom, i bolje mu je da nabavi neke naočale, jer će uspjehe ove Vlade građani u Slavoniji i Baranji itekako prepoznati”, poručio je Pavić.

HDZ-ov program uložiti 30-tak milijardi kuna u regionalni razvoj

Naglasio je da HDZ u regionalni razvoj u idućem razdoblju planira uložiti više od 30 milijardi kuna – u područja Slavonije, Baranje i Srijema, Dalmatinske zagore, Gorskog kotara, Like, Banovine i otoka.

#related-news_0

Pavić je podsjetio da je Vlada jučer donijela uredbu kojom se na otocima povećava godišnje subvencioniranje vode po osobi, sa 45 kubika na 85 kubika, po cijeni koju imaju stanovnici na kopnu. Time su riješili velike račune za vodu koje su dobivali otočani na Kapriju ili Žirju, rekao je.

Naglasio je da je sadašnja Vlada Andreja Plenkovića napravila velike iskorake u iskorištavanju sredstava iz EU fondova i u regionalnom razvoju, a i u budućem razdoblju HDZ planira za ravnomjeran regionalni razvoj uložiti dva puta više sredstava, kako bi se osigurala nova radna mjesta, bolje usluge i ostanak na tim područjima.

Gorski kotar u vrijeme SDP-a sveden na branje ‘bobičastog voća’

Na konferenciji za novinare sudjelovale su i kandidatkinje HDZ-a u 9. izbornoj jedinici Branka Juričev Martinčev, te predsjednica HDZ-ova Odbora za rad i mirovinski sustav i kandidatkinja HDZ-a u 7. izbornoj jedinici Majda Burić.

Burić je upozorila da je za vrijeme SDP-a “Gorski kotar bio out”.

#related-news_0

Bivša SDP-ova Vlada promjenom Zakona o brdsko-planinskom području je devet općina i gradova na tom području „bacila na koljena” jer im je oduzela i do 30 posto proračunskih sredstava. “Gorski kotar je u vrijeme SDP-a sveden na branje bobičastog voća”, poručila je kandidatkinja HDZ-a u 7. izbornoj jedinici Burić.

Podsjetila je da je sadašnja HDZ-ova Vlada donijela novi Zakon o brdsko-planinskim područjima, te su podržali oko 2700 projekata vezanih uz ravnomjerni regionalni razvoj za što je utrošeno više od 700 milijuna kuna.

Poručila je i da se danas kroz projekte u Gorski kotar ulaže oko 300 milijuna kuna.

Burić je najavila da je program HDZ-a u idućem mandatu realizirati projekt Gorski kotar, Lika, Dalmatinska zagora i Banovina po uzoru na projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Plenkovićeva Vlada u ravnomjerni regionalni razvoj uložila 2 milijarde kuna

Podsjetivši da je Plenkovićeva Vlada za ravnomjerni regionalni razvoj uložila dvije milijarde kuna, kandidatkinja HDZ-a u 9. izbornoj jedinici Branka Juričev Martinčev kazala je da je to deset puta više sredstava nego je to bilo za vrijeme vlade SDP-a, kada je za to uloženo samo 207 milijuna kuna.

Naglasila je i da je u mandatu HDZ-ove vlade u otoke uloženo 400 milijuna kuna, a sa 713 milijuna kuna su iz državnog proračuna potpomognuto je 2700 projekata namijenjenih za brdsko-planinska područja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.