Markotić: Nije ugrožen nitko tko je s Ivaniševićem bio u kontaktu na turniru

Vijesti 26. lip 202014:11 > 14:15
Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski tenisač i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević objavio je da je pozitivan na koronavirus. Hoće li se premijer, koji se susreo s obojicom zaraženih tenisača, testirati? "Druženje s tenisačima je trajalo dvije-tri minute", rekao je danas Plenković.

Na konferenciji za novinare pozitivni nalaz Gorana Ivaniševića komentirala je i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, Alemka Markotić.

“Što se tiče testiranja, gospodin Ivanišević se testirao tri puta, prošli četvrtak, ovaj ponedjeljak i danas je nalaz pozitivan. Nitko tko je bio s njim u kontaktu na teniskom turniru nije ugrožen, samo oni koji su s njim bili u kontaktu zadnjih 48 sati, a epidemiološke službe će odrediti je li se radilo o bliskim kontaktima ili ne”, rekla je Alemka Markotić upitana treba li se premijer Andrej Plenković testirati, obzirom na pozitivni test Gorana Ivaniševića na koronavirus.

VEZANE VIJESTI

 Podsjetimo, hrvatski tenisač i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević objavio je da je pozitivan na koronavirus. Hoće li se premijer, koji se susreo s obojicom zaraženih tenisača, testirati? “Druženje s tenisačima je trajalo dvije-tri minute”, rekao je danas Plenković.

Prije nekoliko dana je otkriveno i kako je na koronavirus pozitivan Novak Đoković.

Prije toga, na Adria Touru u Zadru, s Đokovićem se kratko susreo i premijer Plenković. Kontakt je bio kratak, premijer se testirao i nalaz mu je bio negativan, a epideimolozi su rekli da kontakt koji su Đoković i Plenković imali ne spada pod definiciju bliskog kontakata te kako premijer ne mora u samoizolaciju.

Premijer je, kako se vidi na fotografijama, bio i pored na koronavirus pozitivnog Gorana Ivaniševića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.