Stožer donio odluku o strožim kontrolama noćnih klubova

Vijesti 26. lip 202014:41 > 14:47
Pixabay

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 56 novih slučajeva koronavirusa što je dovelo do odluka o novim mjerama.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je, između ostalog, obavijestio da su odlučili o strožoj kontroli nekih objekata, posebno klubova koji su se posljednjih dana pokazali kao mikrožarišta.

VEZANE VIJESTI

“Radi se o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i zato smo odlučili donijeti odluku kojom će se provoditi kontrola pridržavanja preporuka za sprečavanje zaraze u noćnim klubovima”, rekao je Davor Božinović i dodao:

“To znači da će inspektori civilne zaštite s policijskim službenicima obilaziti noćne klubove i izvršiti uvid u pridržavanje preporuka. Ako se uoče nedostaci, obavijestit će vlasnika i tražiti trenutačno uklanjanje nedostatka. Ako se bude ponavljalo, onda će se obavijestiti Državni inspektorat.”

Pokušava se utjecati na svijest da i oni koji koriste uslužne djelatnosti, ali pogotovo vlasnici, da im je u interesu poštovanje preporuka, naglasio je Božinović.

“Neslužbeno sam čuo da je jedan od tih klubova na društvenim mrežama obavijestio svoje klijente da zatvaraju i prekidaju s poslovanjem. Da bi se to izbjeglo, trebaju se poštovati mjere, nije nam u interesu represija. U interesu su nam ekonomske aktivnosti jer je to dobro za sve nas. Broj zaposlenih nam je došao do onoga prije koronakrize i zato apeliramo na sve da se što više pridržavamo mjera, a ekonomske aktivnosti će se održati, i turizam, i ostale grane gospodarstva, to mora biti interes svakoga od nas.”

Marija Bubaš iz HZJZ-a rekla je da su noćni klubovi detektirani kao sredina koja je generirala novi broj slučajeva.

“Čini mi se da smo zaboravili što znači bon ton u jeku pandemije. Kao što nećete zaboraviti poklon za rođendan, tako i tu ne treba zaboraviti na higijenu, dezinfekciju, distancu… Da se toga držimo, ne bi se stvarala gužva, a da nema gužve, virus se ne bi prenosio.”

Tijek događaja uživo pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.