Koronavirus i u zatvoru u Remetincu

Vijesti 26. lip 202017:41 > 17:44
N1

Koronavirusom je zaražen jedan zatvorenik koji u istražnom zatvoru u zagrebačkom Remetincu služi osmodnevnu zatvorsku kaznu zbog počinjenog prekršaja, izvijestilo je u petak Ministarstvo pravosuđa.

On je u zatvor došao prije dva dana, u srijedu 24. lipnja, a prilikom prijema nije pokazivao nikakve simptome bolesti.

U Ministarstvu ističu kako su pravosudni službenici, koji su sudjelovali u postupku zaprimanja zatvorenika, koristili svu zaštitnu opremu te zasad nijedan zatvorenik niti službenik zatvora nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, niti druge simptome razvoja covida-19.

Sve osobe koje su bile u kontaktu s prekršajnim kažnjenikom, navode, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana bit će testirani na koronavirus.

Iz Ministarstva napominju kako u ostalim kaznenim tijelima nije zabilježen spomenuti virus ni kod zatvorenika, niti kod službenika i namještenika kaznenih tijela.

Navode i kako njihova Uprava za zatvorski sustav i probaciju nastavlja sa svakodnevnim praćenjem epidemioloških pokazatelja o riziku od bolesti uzrokovane koronavirusom.

Uz to, dodaju u Ministarstvu pravosuđa, nastavljaju i s poduzimanjem odgovarajućih mjera, u svrhu pravovremenog otkrića eventualnog nastanka bolesti i sprječavanja njenog daljnjeg širenja kako bi se zaštitilo zdravlje svih osoba lišenih slobode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.