"25 godina nakon rata dolasci su glavna tema, na Oluju treba doći tko želi"

Vijesti 31. srp 202016:35 > 16:35
N1

Željko Lenart, saborski zastupnik HSS-a i, uz novog starog predsjednika stranke, jedini Beljakov protukandidat na jučerašnjim stranačkim izborima. Za N1 rekao je kako izbori u HSS-u nisu bili farsa, a za mjesto predsjednika stranke mogao se kandidirati tko je htio.

Na samom početku osvrnuo se na aktualnu temu – proslavu obljetnice ‘Oluje’ i tko će gdje doći.

“25 godina nakon rata Domovinskog rata, ovo nam je glavna tema… Stradali su svi oni osim onih koji su se obogatili na tom ratu. Ljudi kopaju po kontejnrima, borimo se s opstankom turizma, nije korektno ovoliko prostora dati tom događaju. Jednom to moramo pustiti iza sebe. Na obilježavanje ‘Oluje’ trebaju doći oni koji žele. Svi zločini trebaju se osuditi, a narod bi trebao shvatiti da moramo krenuti naprijed”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Ipak, slaže se da je dolazak Miloševića u Knin iskorak kad je u pitanju normalizacija odnosa u društvu. “Ovo je dobar korak, kažu da put oko svijeta počinje malim korakom.”

Izbori u HSS-u

Lenart kaže da izbori u HSS-u nisu bili farsa. “Obavili su se u statutarnim rokovima. Svi su se imali mogućnost kandidirati. Jučer je 65 posto članova Skupštine glasovalo i odlučilo tko je novi predsjednik”, rekao je i dodao kako su najviše pazili da se pridržacaju Statuta stranke.

Na pitanje jesu li Beljak i on napravili blitzkrieg, s obzirom na to da je SDP izbore odgodio do jeseni, a HSS se ‘požurio’, Lenart je odgovorio:

“Blietzkrig je za one koji nisu platili članarinu za 2019., nisu imali delegate. Po statutu morate platiti članarinu da imate delegate.” 

Lenart smatra da njihovo glasanje na izborima ne bi promijenilo rezultat.

Upitan što je u protekle četiri godine bilo pogrešno kod Beljaka, Lenart je kazao da su se desile neke izjave koje su bile pogrešno protumačene, dodavši da su Beljak i on vratili dugove HSS-a, trpjeli bune…

“Beljak je, nakon poraza HSS-a na izborima, bio spreman na povlačenje”, dodao je.

Lenart je rekao da ga je Sisačko-moslovačka organizacija kandidirala za mjesto predsjednika stranke.

Za bivšu HSS-ovku Marijanu Petir kaže da je izbačena iz stranke zbog nepoštivanja Statuta. “Nije ju izbacio Krešo Beljak, tu odluku donosi Glavni odbor koji broji stotinjak ljudi”, rekao je.

Lenart ističe da su jučer glasali predstavnici iz svih 14 županijskih organizacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.