Gradska skupština dala suglasnost za Svetice

Vijesti 02. lip 201516:56 > 16:56
N1

Zagrebačka gradska skupština dala je suglasnost za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice na kojem će se zajedno s Hrvatskim nogometnim savezom sagraditi nogometni kamp nogometne reprezentacije, atletski tereni te tereni za rekreaciju građana.

Ova odluka Gradske skupštine donesena je većinom glasova, a zastupnici SDP-a uoči glasovanja napustili su sjednicu. Tijekom rasprave zastupnici su pozdravili ideju uređenja rekreacijskog centra Svetice, a neki od njih i zamjerili što taj projekt nije krenuo još prije godinu dana.

Tako je potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić rekao da u ugovoru između grada i investitora moraju biti jasno definirani odnosi kao i odgovornosti prema gradu. Naglasio je da se aneksom ugovora mora definirati i izgradnja drugih atletskih terena na Sveticama, poput atletske dvorane. I drugi klubovi zastupnika također su jasno tražili da se zaštiti javni interes, te da građani mogu slobodno koristiti rekreacijske centre u svoje slobodne vrijeme.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić rekao je da se želi zahvaliti Zagrebačkoj nadbiskupiji tj. Kaptolu što ne želi blokirati ovaj projekt rekavši da je s nadbiskupijom postignut jasan dogovor oko korištenja zemljišta na Sveticama, a koje “ulazi” u povrat crkvene imovine. Zatražio je od svih zastupnika u Gradskoj skupštini konsenzus oko glasovanja na tom pitanju i rekao da će Svetice postati centar nogometne izvrsnosti. Najavio je i skoru obnovu bazena na Sveticama te iduće godine natkrivanje tribina maksimirskog stadiona.

Unatoč pozivu na konsenzus zastupnici SDP-a izašli su iz dvorane uoči glasovanja, a zastupnik HNS-a Tomislav Stojak bio je suzdržan.