Tramvaji od četvrtka do daljnjeg neće voziti Držićevom, linija 8 se ukida

Vijesti 04. kol 202009:27 > 09:30
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog radova na Mostu mladosti, od četvrtka pa sve dok radovi ne završe, bit će obustavljen tramvajski promet Avenijom Marina Držića, južno od Ulice grada Vukovara do Zapruđa. To znači da će tramvajske linije 6 i 7 prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera, dok će linija 8 biti ukinuta.

Linija 6 tako će s Črnomerca preko Trga bana Jelačića i Glavnog kolodvora prometovati prema autobusnom kolodvoru i po Vukovarskoj do Žitnjaka, a linija 7, s Dubca vozit će na Kvatrić, autobusni kolodvor i po Vukovarskoj nastaviti prema Savskom mostu.

Kao supstitucija bit će uvedena izvanredna autobusna linija 609 koja će prometovati na dionici Zapruđe – Ulica grada Vukovara, javljaju iz ZET-a. Autobus će se polukružno okretati na raskrižju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara te će ulazno-izlazno stajalište biti u Držićevoj (kod “Dione”). Autobusi se neće zaustavljati na stajalištu Most mladosti i to u oba smjera te na stajalištu Borovje istok, u smjeru Ulice Grada Vukovara. Vozni red autobusne linije 609 dostupan je na webu ZET-a.

Početkom srpnja, podsjetimo, počeli su radovi na izvanrednom održavanja na južnom prilazu vijadukta Mosta mladosti, a predviđa se da će trajati godinu dana.

Iz ZET-a također javljaju da će sutra, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u tramvajskom i autobusnom prometu u primjeni biti nedjeljni vozni red, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.