Jandroković: Dujmić će ostati u trajnom sjećanju hrvatske javnosti

Vijesti 04. kol 202017:10 > 17:13
Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u utorak sućut obitelji glazbenika i skladatelja Rajka Dujmića, koji je u umro u riječkoj bolnici od ozljeda u prometnoj nesreći, ističući da će Dujmić ostati u trajnom sjećanju hrvatske javnosti.

U izrazima duboke i iskrene sućuti Dujmićevoj obitelji u svoje i ime Sabora, Jandroković je naveo kako je s tugom primio vijest o preranom odlasku tog cijenjenog glazbenika i skladatelja.

“Gospodin Rajko Dujmić ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti kao vrsni i svestrani glazbenik, kantautor i skladatelj, koji nam je ostavio veliko glazbeno blago sjajnih, vječno živih pjesama”, istaknuo je.

Napomenuo je kako su njegova brojna djela, “od najvećih hitova uz koje smo odrastali i uz koje živimo”, poput “Plave košulje” ili “Tonke”, do filmske i kazališne glazbe i pjesama što ih je skladao za kolege pjevače, ostavila neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni.

VEZANE VIJESTI

“Uvijek ćemo ga pamtiti i kao suautora jedne od najljepših domoljubnih pjesama, ‘Moje domovine’, koja je od 1991. kada je nastala, sve do danas u srcima svih nas”, navodi predsjednik Hrvatskog sabora.

“Moje misli su u ovom trenutku uz Vašu obitelj”, zaključuje Jandroković.

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić (65) umro je od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna, objavilo je Hrvatsko društvo skladatelja (HDS).

Mediji navode da su vijest o smrti doznali od izvora bliskih obitelji.

Dujmić je zadobio za život opasne ozljede kada je u srijedu kod Ravne Gore izgubio nadzore nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkog KBC-a.

Tuga među glazbenicima

O smrti poznato glazbenika za Večernji list je progovorila i jedna od njegovih najbližih suradnica Sanja Doležal: “Teško je bilo što u ovom trenutku reći. Strašno je teško i Zecu i Marinku i meni. Jedino što mogu reći je da je bio jedan od najvećih glazbenika koji se ikada rodio na ovim prostorima. Bio je veliki učitelj, uzor, autoritet i jedina utjeha su pjesme koje ostaju iza njega i koje će nadživjeti sve nas. Sućut obitelj jer znam što prolaze. To je prestrašno”.

“Ne znam što bih rekla. Evo, oprostite, baš sam sada dobila vijest, prijatelj mi je javio. Toliko sam tužna da ne mogu ni govoriti. Neopisivo će mi Rajko nedostajati. Ostala je teška bol i velike uspomene – rekla je potreseno za Jutarnji listJasna Zlokić, diva domaće glazbene scene sa stotine tisuća prodanih ploča.

“Prisjetila bih se i naših zajednički sretnih trenutaka i anegdota, ali ne mogu, nisam sada u stanju. Doći će vrijeme i za takve priče”, poručila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.