Jandroković u Kninu: Treba nam odgovorno domoljublje

Vijesti 05. kol 202011:11 > 11:12
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković svoj je govor prilikom obilježavanja 25. godišnjice VRO Oluja posvetio budućnosti, te je govorio o domovinskom ratu kao temelju države koju želimo.

Rekao je da se okupljanje u Kninu dogodilo unatoč izazovnom vremenu te da, iako mnogi nisu došli u Knin, tamo su svim svojim srcem.

“Domovinski rat temelj je slobodne neovisne Hrvatske, na kojoj gradimo sadašnjost i budućnost, a trajna nam je dužnost štititi dignitet Domovinskog rata i ne zaboraviti nestale”, poručio je.

VEZANE VIJESTI

Dodao je da je u domovinskom ratu stvorena vojska i policija čijoj se snazi i danas divimo, te da su svoj doprinos dali i tijekom pandemije i potresa, kada su svi dijelovi hrvatskog društva pokazali nesebičnost i humanost.

“Danas kada je cijeli svijet pogođen teškim posljedicama pandemije, prioritet je očuvanje zdravlja i radnih mjesta, a sve izazove moramo prevladati zajedničkim snagama, na temelju znanja i poštenom odnosu prema domovini, svijesti o nacionalnom identitetu”, naglasio je Jandroković te dodao da se ljubav prema domovini očituje u onom što i kako radimo, u odgovornom domoljublju koje trebamo.

“Nastavimo ostvarivati viziju sigurne zemlje s društvenom pravednošću i socijalnom uključivošću, sa snažnim gospodarstvom, u zemlji znanja i inovacija”, zaključio je Jandroković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.