Hrvatski pomorci u Bejrutu još uvijek u šoku, vraćaju se krajem kolovoza

Vijesti 07. kol 202011:54 > 12:00
Patrick BAZ / AFP

Hrvatski pomorci, koji se nalaze u Bejrutu, još su u šoku od eksplozije, no dobro su. Njihov povratak u domovinu planira se za 21. kolovoza kad bi im se mogao pridružiti i ozlijeđeni kuhar Branko Perošević.

Hrvatski pomorac Branko Perošević javio se jučer porukom u središnji Dnevnik HRT-a i rekao da se osjeća dobro. On je ozlijeđen u katastrofalnoj eksploziji u Bejrutu te je podvrgut operativnom zahvatu lakta i gležnja. Van životne opasnosti je i oporavlja se, potvrdio je i za Novi listIno Munitić, direktor agencije za posredovanje u zapošljavanju pomoraca Pasat.

VEZANE VIJESTI

Ostala desetorica hrvatskih državljana, članovi posade broda City of Rome, i dalje su na brodu, nisu ozlijeđeni, a njihov povratak u domovinu planiran je za 21. kolovoza. Hrvatski pomorci na brodu su iz Aljmaša, Rijeke, Šibenika, Splita, Dubrovnika i Zadra.

“Sa svima njima smo u stalnom kontaktu. Po saznanju o eksploziji stupili smo u kontakt s našim pomorcima, kao i s njihovim obiteljima koje redovito obavještavamo o svemu što saznajemo. Što se ostalih pomoraca iz Hrvatske tiče, svi su u dobrom fizičkom stanju, iako su svi u šoku od strašne eksplozije. Zasad ostaju na brodu, iako su već trebali krenuti kućama u petak (danas, op.a), no otkazani su svi letovi iz Bejruta koji je pod privremenom, petnaestodnevnom vojnom upravom. Vjerujemo da će aerodrom uskoro biti otvoren pa zasad planiramo njihov povratak kućama 21. kolovoza. Dotad bi, prema trenutačnim liječničkim prognozama, i ozlijeđeni kuhar trebao biti u dovoljno dobrom stanju da se pridruži ostalim članovima posade na letu za Hrvatsku, no zasad je prerano o tome sa sigurnošću govoriti, dok ne vidimo kako će teći postoperativni oporavak. Nadamo se da će biti sve u redu i da će se sva jedanaestorica vratiti kućama zajedno”, rekao je Munitić.

Brod City of Rome u luku glavnog grada Libanona pristao je u utorak oko 11 sati. Šest sati poslije toga odjeknula je katastrofalna eksplozija na niti kilometar od broda pa je, s obzirom na blizinu mjestu eksplozije, sreća u nesreći da među njima nije bilo i više stradalih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.