Kramarić: Ljetovanje u državnim rezidencijama nije nikakav luksuz

Vijesti 10. kol 202013:11 > 13:12
N1

Želimir Kramarić, bivši šef protokola Franje Tuđmana, koji je radio i u protokolu Stjepana Mesića, pojasnio je u N1 studiju uživo kako i zašto se najviši državni dužnosnici odlučuju za ljetovanja u državnim rezidencijama. Predsjednik Zoran Milanović boravi u Vili Kovač na Hvaru, gdje je ljetovao i kao premijer, dok premijer Andrej Plenković preferira Villu Costabella u Opatiji, zbog kako je znao istaknuti, blizine Zagrebu.

Kramarić ističe kako korištenje državnih rezidencija za ljetovanja dužnosnika i članova njihovih obitelji nije ništa neuobičajeno.

„Tamo imaju mogućnost izolacije, što je s obzirom na posao koji obavljaju i izloženost javnosti, dosta bitno. Važno je naglasiti da to nije neki visoki luksuz, ti objekti su građeni tijekom 20 st., a neki i prije. Oni imaju povijesnu patinu, primjereni su i ok, ali osim same lokacije nema previše luksuza“, pojašnjava.

VEZANA VIJEST

S aspekta sigurnosti, napominje Kramarić, to je poželjno.

„U tim objektima, većini njih, puno je lakše odraditi sigurnost nego u hotelu ili objektu gdje je par stotina ili tisuća ljudi“, napominje i dodaje da je onda moguće i ne samo odmarati već i primati određene goste koji su vezani uz posao koji dužnosnici obavljaju.

Kada je riječ o dodatnim troškovima, ističe kako je normalno da se određene večere, sastanci i ručkovi s takvim gostima pokrivaju iz proračuna kao službena reprezentacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.