Korona u dva istarska vrtića. U jednom zaražena teta, u drugom ravnateljica

Vijesti 14. kol 202008:39 > 08:41
N1 / Ilustracija

Korona je proteklih dana otkrivena kod djelatnika u dva istarska vrtića.

Kako je objavio Glas Istre, radi se o vrtiću u Puli te vrtiću u Vrsaru. U prvom slučaju radi se o odgajateljici, zbog čega je u samoizolaciji 18-ero djece koja su bila u direktnom kontaktu s njom.

Ravnateljica pulskog vrtića jučer je za Glas Istre kazala da vrtić ima organiziran odvojeni prihvat za skupine od prostora za igru, boravka i blagovaone, tako da ostatak djece nije bio u kontaktu sa skupinom koja je trenutno u samoizolaciji. Uz djecu, u samoizolaciji je i po jedan roditelj sa svakim djetetom, a ta im je mjera propisana do 21. kolovoza.

“Ostala djeca normalno dolaze jer nije bilo kontakata s ostalim skupinama. Sve je organizirano na način da su djeca po skupinama odvojena i ne borave u zajedničkim prostorijama i tu se strogo pridržavamo svih propisanih mjera. Odgajateljica je krenula na godišnji. U međuvremenu su se pojavili simptomi i jučer su nam javili da je zaražena. Nitko od djece nema simptome, ali zbog prevencije i sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo, ostali su kod kuće. Svi roditelji su o ovoj situaciji obaviješteni, a u vrtiću su odmah provedene sve mjere dezinfekcije”, kazala je ravnateljica dodajući da trenutno u tom vrtiću boravi 48 djece.

U Vrsaru pozitivna ravnateljica

U vrtiću u Vrsaru pozitivna je ravnatelja koja se zarazila od obiteljskog kontakta te je zbog toga u samoizolaciji pet članova tehničkog osoblja u vrtiću.

“Ne želimo dizati paniku i govoriti o nekakvom drugom ili trećem krugu bolesti na jesen i zimu, jer je ona cijelo vrijeme prisutna, ali svjesni smo da do komplikacija može doći u tom hladnijem periodu kad ima i dosta drugih virusnih infekcija”, izjavio je za Glas Istre ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović.