Ostavka šefa bračkog stožera: Izgubio sam povjerenje u Nacionalni Stožer

Vijesti 17. kol 202015:21 > 15:31
Izvor: N1

Načelnik Stožera Civilne zaštite otoka Brača Nikola Martinić Dragan podnio je neopozivu ostavku te na Facebooku pojasnio svoje razloge.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sugrađani, dragi moji Bračani, sa žaljenjem vas izvještavam kako ovime dajem neopozivu ostavku na mjesto načelnika Kriznog stožera otoka Brača. Razlozi za ovu moju odluku su i profesionalni i privatni.

VEZANA VIJEST

Profesionalno, smatram kako nas u razdoblju koje slijedi očekuju novi izazovi u borbi protiv epidemije, izazovi koji će od svih koji u istu na bilo koji način budu uključeni zahtijevati potpun angažman i apsolutnu predanost na njihovom polju djelovanja i unutar mogućnosti koje svatko od nas ima. U tom smislu kao zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Supetar, zapovjednik VOP Brač i odnedavno operativni član vatrogasnog zapovjedništva Vatrogasne zajednice splitsko-dalmatinske županije objektivno prosuđujem kako će me te moje primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način tj. u potpunosti i sa maksimumom svojih znanja i sposobnosti, a kako spomenuh prije najiskrenije mislim da vrijeme koje je pred nama jednostavno ne trpi polovična rješenja.

S one privatne, osobne strane, priznajem kako sam prateći situaciju oko bolesti COVID-19 u našoj zemlji donekle izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera koji rukovodi borbom protiv epidemije iste. Kao profesionalac koji je od prvog pravog dana epidemije aktivno djelovao u njenom zaustavljanju i kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno.

#related-news_0

Napominjem na kraju kako ova moja ostavka ne znači da na moje znanje i sposobnosti više ne možete računati, ukoliko se to pokaže potrebnim, na raspolaganju sam vam u bilo kojem trenutku.

Gospođo gradonačelnice, gospodo načelnici, cijenjene kolege članovi stožera, ponosan sam na vrijeme koje sam u ovoj krizi proveo s vama i na sve što smo zajedno u tom razdoblju postigli u očuvanju i zaštiti naše otočne zajednice, u nadi da ćete tako nastaviti i u vremenu koje dolazi ali ovaj put bez mene na čelu stožera”, napisao je Nikola Martinić – Dragan na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.