Fuchs o nastavi: Polazišna točka jest da sva djeca krenu u škole 7. rujna

Vijesti 18. kol 202008:11 > 12:27
N1

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održava se sastanak Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021.

Koordinatorica Radne skupine i zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin rekla je da je najupitniji nastavak nastave od 5. do 8. razreda i srednjih škola jer imaju specifičnosti koje trebaju razraditi.

Na pitanje hoće li djeca trebati nositi maske ponovila je da je preporuka da mala djeca ne nose maske, a studenti da. Još če vidjeti što će savjetovati Svjetska zdravstvena organizacija za više razrede, prenosi Dnevnik.hr

Rekla je da će se napraviti i model kombinirane nastave barem za one učenike koji budu u samoizolaciji.

Andrijana Prskalo Maček iz CARNET-a rekla je da će raditi na tome da ne bude tehničkih problema.

VEZANA VIJEST

Klinička psihologinja Tanja Sever rekla je da treba prevenirati probleme kod djece izazvane ”ovom ružnom situacijom”. Djeca u srednjim školama su najviše izložena, ali najviše trebaju kontakte, rekla je.

Ministar Radovan Fuchs rekao je da su detektirali sve specifičnosti u školama i da će mjere ovisiti o mogućnostima škola.”Proboj će se rješavati kad se dogodi”, rekao je. Ponovio je da je polazišna točka da sva djeca kreću u školu 7. rujna. Vjeruje da maske neće biti obvezne, a razgovarat će se o tome hoće li biti na teret osnivača ili roditelja. Što se tiče skraćivanja sata rekao je da ovisi o situaciji. U Zagrebu su dali suglasnost da se skrati sat na 40 minuta kako bi se do druge smjene mogla kompletno dezinficirati škola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.