Pisanjem ispita iz francuskog jezika u srijedu počinje jesenski rok državne matu

Vijesti 18. kol 202013:48 > 13:51
Ivo Cagalj/PIXSELL

Jesenskom roku državne mature, koji će se provoditi od 19. kolovoza do 4. rujna, pristupit će 5450 pristupnika uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, a počinje u srijedu pisanjem ispita iz francuskog jezika.

Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj ispite pišu u školama, a ostali prijavljene ispite, osim u Zagrebu, ove godine mogu pisati i u Splitu ili Slavonskom Brodu, priopćio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Jesenski rok državne mature počinje ispitom iz francuskog jezika, a završava ispitom iz filozofije.

VEZANE VIJESTI

Cijeli postupak mature provodit će se pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U njima stoji da ispitu neće moći pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, poput povišene tjelesne temperature, kašlja, poteškoća u disanju, poremećaja osjeta njuha i okusa, kao niti oni kojima je utvrđena zaraza koronavirusom.

Objava rezultata je 9. rujna, a rok za prigovore 11. rujna. Konačna objava rezultata bit će 16. rujna, a podjela svjedodžbi 17. rujna.

Raspored ispita jesenskog roka te sve informacije o polaganju državne mature dostupne su u Centru mature, na internetskoj stranici ncvvo.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.