Mirela Ahmetović kreće u utrku za predsjednicu SDP-a

Vijesti 18. kol 202016:01 > 16:11
N1

Saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović kreće u utrku za predsjednicu SDP-a. Svoju odluku i program predstavit će sutra na konferenciji za medije.

Gostujući u našem programu prije manje od dva tjedna rekla je kako joj je drago čuti da mnogi u SDP-u razmišljaju o kandidaturi za predsjednika stranke.

“Ja razmišljam da li se kandidirati i na koju poziciju, ali sigurna sam da je bilo to pozicija predsjednice, člana predsjedništva ili glavnog odbora, ja ću svakako svoj doprinos SDP-u dati, potruditi se da se SDP homogenizira”, odgovorila je na pitanje o mogućoj kandidaturi.

VEZANE VIJESTI

Sudeći po pozivu na sutrašnju konferenciju za medije načelnica Omišlja razmislila je i odlučila se kandidirati za novu predsjednicu SDP-a. Time će i Peđa Grbin, koji je prvi javno istaknuo svoju kandidaturu, sada dobiti protukandidatkinju. 

Ahmetović je na Facebooku “pozvala sve članice i članove, simpatizerke i simpatizere, da joj pomognu izgraditi SDP koji je hrabar, SDP za odlučne ljude, srce socijaldemokracije u Hrvatskoj.”

Navela je da cijeli svoj politički rad ima zahvaliti SDP-u, ali i da je došlo je vrijeme u kojem moraju stati svi stranački obračuni te da SDP mora naprijed, mora se prestati osvrtati na prošlost i iscrpljivati se u davno završenim borbama.

Najavila je da će ujediniti sve stranačke frakcije i različita mišljenja, da će okupiti tim ljudi koji će znati stvarati nove prilike.

Kako kaže, uvjerena je da SDP može provoditi lijeve i održive politike stavljajući ih u kontekst vremena u kojem živimo te da na prvo mjesto treba staviti čovjeka, a tek onda profit.

Obnašatelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina izvijestio je jučer da je stupila na snagu odluka o raspisivanju izbora u SDP-u, a od danas počinju teći rokovi za kandidature za sva stranačka tijela.

To je prvi puta u SDP-u, ali i u Hrvatskoj, da se izbori događaju na način – jedan član, jedan glas – za sva tijela stranke: za predsjednika, Predsjedništvo i za Glavni odbor. “To do sada nije provela ni jedna stranka i po tome smo opet jedinstveni u Hrvatskoj, svi članovi mogu glasati za sve”, istaknuo je Komadina.

Unutarstranački izbori u SDP-u za predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke održat će se 26. rujna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.