Kreće utrka s vremenom za dovršetak Pelješkog mosta

Vijesti 18. kol 202021:07 > 21:23
Grgo Jelavic/PIXSELL

Gost Dnevnika bio je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Koronavirus nije zaobišao ni veliki infrastrukturni projekt - Pelješki most. Pitali smo ga hoće li biti kašnjenja s izgradnjom mosta, ali i pristupnih cesta.

Josip Škorić kaže da su još u siječnju u dogovoru s dubrovačkim Zavodom za javno zdravstvo i kineskom tvrtkom koja gradi Pelješki most propisali epidemiološke mjere kojih su se svi držali.

No čini se da je sada dobro što su Kinezi radili i ispred rokova jer je pandemija koronavirusa utjecala na gradilište mosta.

U ovom trenutku je oko 150 radnika u obveznoj samoizolaciji nakon dolaska čarter letom iz Kine početkom mjeseca, oko 100 je zavarivča koji su ključni za nastavak svih aktivnosti na Pelješkom mostu.

“Oni izlaze iz samoizolacije 31.kolovoza i idu raditi posao zbog kojeg su došli. Pred nama je utrka s vremenom jer određeni pomaci su nastali usred korona krize.

VEZANE VIJESTI

I najveći problem nam je bio što su u Kini dvije tvrtke koje proizvode čelične konstrukcije bile zatvorene dva mjeseca, sada kreće utrka s vremenom i nadamo se da ćemo zaostatak uspjeti svesti na što manju moguću mjeru”, kaže za Dnevnik N1 predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

N1

Na pitanje o situaciji na dva gradilišta pristupnih cesta kaže da oko one koju radi austrijska tvrtka nema nikakvih zakašnjenja, a oko obilaznice Stona koju radi grčka tvrtka kaže da ima zaostatka nastalog uslijed epidemije koronavirusa, ali nada se da neće biti značajnijeg kašnjenja.

Komentirao je i napise Nacionala da je premijer Andrej Plenković tražio od svih predsjednika uprava javnih tvrtki i članova nadzornih odbora mandate na raspolaganje kaže:

“Mogu reći da dokument koji je došao u Hrvatske ceste, to ne odgovara istini. Došao je zahtjev da se stave mandati na raspolaganje za nadzorne odbore, ali njima je već bio istekao mandat koji je produžen i ovo je redovan izbor članova nadzornih odbora jer im je svima već istekao mandat.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.