Mirela Ahmetović najavila kandidaturu za predsjednicu SDP-a

Vijesti 19. kol 202011:50 > 11:52
Goran Kovacic/PIXSELL

U prostorijama stranke na Iblerovom trgu, načelnica Omišlja Mirela Ahmetović najavila je kandidaturu za predsjednicu SDP-a. Najveći dio izlaganja svog programskog okvira posvetila je reorganizaciji stranke, za koju je ustvrdila da je "u krizi kadrova i politika, krizi identiteta, te otuđena od članstva".

“Članstvo je najvažniji pogonski motor, a nakon godina devastacije i nekomuniciranja, članstvo je stvorilo zid od dužnosnika“, zaključila je te poručila da je potrebna hitna revizija članstva, među kojima ima pokojnih, ali i neaktivnih koji ne žele biti članovi i doprinositi”, rekla je.

VEZANA VIJEST

“Nakon revizije članovima treba dati na značenju, dati na značenju lokalnim organizacijama koje znaju kako pridobiti povjerenje, koji slušaju građane i njihove probleme. Treba im dati jasan i nedvosmislen utjecaj na slaganje listi“, poručila je i dodala da se osim članstva zaboravilo i na simpatizere, kojima treba dati značaj i uključiti ih u kreiranje politika.

Planovi Ahmetović za SDP: Postati prvi partner sindikatima i mjerilo za antikorupciju

Zalagat će se i da najveći udio u sudjelovanju u financijama imaju lokalne organizacije, njihove aktivnosti i rad s građanima, te da volonteri ne smiju imati obvezu plaćati članarinu.

Smatra kako u SDP-u kao jasno definiranoj organizaciji temeljenoj na tijelima, predsjednik mora imati tim predsjedništva i potpredsjednika, prezentere politika koji su najkompetentniji u svojim područjima, a da novi dužnosnici moraju imati organiziranu pomoć, a ne da se sami priučavaju poslu.

“Trebaju nam zaboravljene političke akademije, ali i pojedinci iz akademskih krugova, koji su nekad bili uz nas kao prepoznatljivi ljudi”, zaključila je.

#related-news_0

Govoreći o programu rekla je da nikad ne smiju zaboraviti antifašiste ni one koji su branili slobodu u domovinskom ratu, ali da se mora krenuti u budućnost, s jasnom vizijom boljeg i pravednijeg društva.

“Naše ekonomske politike nisu građanima prepoznatljive, zalažem se za modernu socijalnu demokraciju kakva postoji u razvijenim zemljama te za ekološko, socijalno, tržišno gospodarstvo“, istaknula je i dodala da SDP treba inzistirati na ravnomjernom razvoju regija, snažnom preventivnom sustavu protiv korupcije, te posebnom statusu za zdravstvo, obrazovanje i kulturu.

“SDP se mora pozicionirati kao prvi partner sindikatima”, ustvrdila je.

Navela je i da treba zadržati zip sustav u izbornom procesu, ali osigurati neotuđivi udio mladih u procesu i unutarstranačkim izborima.

“Borba protiv korupcije mora postati izvorno SDP-ova paradigma, a SDP mora nametati mjere antikorupcijskog programa, postati mjerilo“, navela je između ostalog Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.