Zamjenica šibensko-kninskog župana: Nijemci nam najviše dolaze, ovo će biti udar

Vijesti 20. kol 202012:46 > 12:48
N1

Darija Puljić, zamjenica župana Šibensko-kninske županije, je u razgovoru s našim reporterom Radom Županovićem komentirala turističku sezonu te kako će se najnovija odluka Njemačke da tu tu županiju, kao i Splitsko-dalmatinsku, stavi na listu crvenih zona. Naime, nakon domaćih gostiju, Nijemci su najbrojniji turisti u Šibensko-kninskoj županiji.

Darija Puljić, zamjenica župana Šibensko-kninske županije, kazala je kako ju je iskreno iznenadila odluka Njemačke da i njenu županiju stavi na crvenu listu, budući da su jučer imali 24 slučaja, a danas devet te smatraju kako je situacija pod kontrolom. Žarišta novih nema, kaže, te dodaje kako su svi zaraženi stavljeni u izolaciju.

Na pitanje kako je cijela situacija s koronavirusom utjecala na sezonu, odgovara kako je situacija ipak bolja od očekivano. Puljić je dala sljedeće brojke: od 1. siječnja 2020. do 20. kolovoza u Šibensko-kninskoj županiji ostvareno je 363.000 dolazaka i dva milijuna i 863 tisuće noćenja. Brojke su to kojima se nitko nije mogao ni nadati kada je sezona počela, ističe. “Nismo se tome nadali, moram priznat”, iskrena je Puljić i dodaje:

VEZANE VIJESTI

“Moram reći da smo zadovoljni. Ostvareno je 45 posto prometa u odnosu na prošlu godinu i 56 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu. Sada se situacija drastično mijenja.”

Kako komentira odluku Njemačke? “Nijemci su nakon domaćih gostiju prvi na listi dolazaka u našu županiju. Uistinu će to (najnovija odluka Njemačke, op.a.) biti jedan udar na turizam u našoj županiji”, kazala je.

Zaključno je kazala kako je sve pripremljeno za turiste ako se zaraze koronavirusom. Županija je pripremila karantenu i trenutno se u njoj nalazi manje od pet turista.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.