Ravnatelj Civilne zaštite komentirao mjere na zagrebačkom polumaratonu

Vijesti 24. kol 202015:02 > 15:10
Marin Tironi/PIXSELL

U protekla 24 sata zabilježena su 136 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2.212. Među njima su 163 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 2.364 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut komentirao je nedjeljno održavanje Zagrebačkog polumaratona.

“Sportska natjecanja u Hrvatskoj su dozvoljena uz pridržavanje preporuka HZJZ-a. Organizatori nemaju potrebe tražiti suglasnot za održavanje natjecanja, nego se moraju pridržavati preporuka. Među njima piše da budu u kontaktu s lokalnim stožerom i s njima organiziraju epidemiološke mjere”, rekao je Trut i dodao:

“Postojao je kontakt prema Nacionalnom stožeru gdje se pitalo kakvo je mišljenje što se tiče te utrke. Odgovoreno je da se ne preporuča zbog epidemiološke situacije, ali ako održavaju, da svi koji dođu moraju biti zaštićeni, a stranci moraju imati negativan PCR test. Početak utrke je najproblematičniji. Organizirali su da svi na početku imaju maske koje su onda odbacivali.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.