U Klinici za infektivne bolesti trenutno hospitalizirani od 25 do 90 godina

Vijesti 26. kol 202015:10 > 15:13
Ilustracija

U protekla 24 sata zabilježeno je 358 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2.351. Među njima je 174 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 3.228 osoba, rekao je u srijedu ministar zdravstva, Vili Beroš, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Od 174 pacijenata na bolničkom liječenju u Hrvatskoj, njih 47 hospitalizirano je u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

VEZANE VIJESTI

Ranateljice te klinike Alemka Markotić još je jednom na konferenciji Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu pozvala na oprez i odgovorno ponašanje jer je raspon godina hospitaliziranih bolesnika jako velik i svatko može doći u situciju da mu se stanje pogorša.

“U klinici je trenutno hospitalizirano 47 bolesnika. Tri osobe su na respiratoru, a sedam ih ima povećanu potrebu za kisikom. Prosječna dob je oko 65 godina, a raspon se kreće od 25 do 90 i nešto godina.

Većina ima blaži do srednje teški oblik bolesti, no povećan je broj prijema zadnjih tjedan dana. Jedan dio ima teži oblik bolesti.

Treba napraviti sve što se može da se izbjegne zaraza. Svatko može doći u situaciju da mu se stanje pogorša i zato pozivamo na odgovorno ponašanje”, upozorila je Markotić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.