Zagrebačka županija osigurava 70.000 maski za učenike osnovnih i srednjih škola

Vijesti 27. kol 202014:55 > 15:01
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zagrebačka županija osigurat će oko 70.000 maski za učenike osnovnih i srednjih škola, izvijestili su u četvrtak iz Ureda župana.

Prvog školskog dana oko 32.000 djece koja pohađaju osnovnu i srednju školu na području Zagrebačke županija na klupama će dočekati po dvije pamučne perive maske, stoji u priopćenju.

Rečeno je to na sastanku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s predstavnicima svih lokalnih stožera na području županije i epidemiologa Županijskog zavoda za javno zdravstvo, održanom uoči početka nove školske godine te dolaska jeseni, radi pripreme za provođenje mjera sprečavanja širenja zaraze.

VEZANE VIJESTI

Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić istaknuo je da Županija nabavlja oko 70.000 pamučnih maski za djecu kako bi rasteretili roditelje i zaštitili djecu i starije.

Vezano za početak školske godine rekao je kako je cilj spriječiti širenje virusa među djecom te zaštiti starije, a ravnatelji škola trenutno rade na stvaranju uvjeta kako bi se čitav niz propisanih mjera mogao provoditi u školama.

Najavio je i održavanje posebnog sastanka s ravnateljima škola.

Babić je rekao da trenutno u Zagrebačkoj županiji nema potrebe za donošenjem posebnih mjera. Do sada nismo imali niti jedno žarište, a sačuvani su i domove za starije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.