Milošević: Vlada je u Zakonu o obnovi prihvatila preko 25 prijedloga oporbe

Vijesti 02. ruj 202011:34 > 11:47
N1

HDZ-ov saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević kazao je Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa zasnovan na političkoj uključivosti, transparentnosti i solidarnosti.

Komentirao je donošenje Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa.

“Činjenica da je vlada prihvatila preko 25 prijedloga oporbe, u potpunosti ili djelomično, govori da je Zakon o obnovi zasnovan na političkoj uključivosti, jer je potreba za pomoći građanima nadizala prepucavanje, a druga su dva temelja transparentnost i solidarnosti.

VEZANA VIJEST

U našem prijedlogu piše da je ključni kriterij i stručnost i potpuna transparentnost onih koji će raditi, a važna je i solidarnost. Vlada je pokazala prijedlogom pokrivanja troškova 60 posto Vlada – 20 posto grad – 20 posto građani da joj je stalo do sugrađana.

Svi su pozvani sudjelovati prijedlozima, puno je prijedloga usvojeno i nakon prvog čitanja je samo nekoliko gralova bilo protiv, malo suzdržanih i ostali za, pa očekujem da će tako biti i u idući petak”, rekao je Domagoj Ivan Milošević.

Na pitanje je li on možda kandidat HDZ-a za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, kazao je:

#related-news_0

“Bitno mi je da pomoć što prije dođe do naših sugrađana. Pobijedit ćemo na izborima. Za određivanje kandidata još nije vrijeme”, rekao je.

Kada je u pitanju korupcijska afera oko Josipe Rimac, on kaže kako je potrebno sačekati odluke državnih organa.

“Pustimo hrvatske institucije da se time bave, pokazali smo zadnjih godina da se klijentelizam i korupcija ne toleriraju i tako će se postupati i u budućnosti. Pričekat ćemo da DORH i USKOK naprave svoj posao”, rekao je Domagoj Ivan Milošević.

Velik pad BDP-a

“Ništa što se zbiva nije neočekivano, sve je u okviru projekcija vlade. Jasno je da je pred svima teška sljedeća godina, ali to je i velika prilika za Hrvatsku.

Vlada je potrošila milijardu eura za pomoć poduzetnicima, što je najbolje utrošena milijarda od obnove nakon rata. Lockdown je bio ispravna odluka, ali to više nećemo činiti.

Novac iz EU-a jamči investicijski potencijal, otvara prostor za reforme, te daje mogućnost za solidarnost i socijalnu osjetljivost.

Plenkovićeva je vlada izašla s paketom pomoći, a ne dizanjem poreza, a najavljivano je i smanjenje poreza”, rekao je Domagoj Ivan Milošević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.