Inspektori o mjerama: Javni prijevoz je veći problem od noćnih klubova

Vijesti 12. ruj 202022:07 > 22:14
Sanjin Strukic/PIXSELL

Rad noćnih klubova muku zadaje inspekcijama. Inspektori su na terenu bili sinoć, a bit će i večeras. Mate Lukić, voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, rekao je u Dnevniku Nove TV kako je jučer bio prvi dan, u više od njih 200, da u 46 nadzora nije utvrđen niti jedan prekršaj.

Mate Lukić ističe da su na terenu u tri smjene 24 sata dnevno te dodaje kako gradonačelnik od početka inzistira na tome da budu spremni i pripravni, piše Dnevnik.hr.

VEZANE VIJESTI

“Smatram da smo nakon 200 dana i sve opreme koju smo prošli, najspremniji od svih gradova u Lijepoj našoj”, smatra Lukić.

Najviše problema imaju s nepridržavanjem epidemioloških mjera, kršenjem radnog vremena i masovnim okupljanjima, a od početka nastave civilna zaštita ima i dodatnih problema.

“Od početka škole imamo problema s javnim prijevozom, smatram da to nije samo problem Zadra, nego i ostalih gradova, autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu”, kaže Lukić te dodaje kako su autobusi puni umirovljenika i tinejdžera koji “su dosta neozbiljni i sve shvaćaju kao zezanciju pa ugrožavaju sve ostale korisnike javnog prijevoza”, kaže Lukić koji smatra da je javni prijevoz trenutno puno veći problem od noćnih klubova.

Lukić ističe da su u više od 200 dana nadzora upoznali sve ugostitelje u Zadru te s njima izgradili prijateljski odnos iako su od početka nadzora ulovili tisuće prekršitelja.

Za Zadarsku županiju epidemiološke mjere su produljene do prvog studenog. Na privatnim proslavama, svečanostima i karminama može biti najviše 25, a na svadbama najviše 50 ljudi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.