Osijek: Dvojica SDP-ovih gradskih vijećnika napustili stranku

Vijesti 17. ruj 202012:46 > 12:48
Igor Soban/PIXSELL

Dosadašnji SDP-ovi osječki gradski vijećnici Neđeljko Knežević i Goran Mikan zbog nezadovoljstva vodstvom stranke napustili su SDP i klub u Gradskom vijeću gdje će djelovati kao neovisni vijećnici, ali i dalje podržavati gradonačelnika Ivana Vrkića.

Tijekom sjednice Gradskog vijeća Mikan je u četvrtak novinarima izjavio da kao dugogodišnji član SDP-a “ne želi sudjelovati u uništavanju nečega što je stvarao”.

Drži kako je riječ o procesu koji, na lokalnoj i državnoj razini, u stranci traje dugo godina, a najvećim krivcima smatra “one koje vode stranku ili su je vodili”. Najavio je da će podržavati gradonačelnika Ivana Vrkića do kraja mandata.

I Knežević je rekao da je napustio SDP zbog nezadovoljstva načinom vođenja stranke koja se, smatra, vodi tako da su osobni interesi ispred interesa stranke kojoj pada rejting i na državnoj razini i u gradu Osijeku.

“Mislim da je SDP u dubokoj krizi i da će to potrajati godinama, ali krizu su izazvali prvenstveno oni koji vode stranku, kao i mi ostali članovi koji smo to podržavali”, ocijenio je.

Također je najavio da će u Gradskom vijeću i dalje podržavati grafonačelnika Vrkića, ali i da će “razmišljati svojom glavom, u skladu s interesima građana”.

Predsjednik osječkog SDP-a i dogradonačelnik Boris Piližota izjavio je novinarima da je SDP demokratska stranka u koju svatko može dobrovoljno ući, ali isto tako, iz osobnih razloga, i izaći.

Razloge napuštanja stranke dvojice bivših članova nije želio komentirati, poručivši da o takvim temama treba razgovarati isključivo na stranačkim tijelima.

“Mislim da do poremećaja broja glasova u Gradskom vijeću neće doći, ali se to naravno nikada ne može znati. U protekle tri godine imali smo niz situacija u kojima se govorilo o preslagivanju i gubitku većine, pa se to nije dogodilo”, zaključio je Piližota.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.