Barišić uhićen nakon što je sam došao u PNUSKOK

Vijesti 18. ruj 202013:54 > 14:01
Patrik Macek/PIXSELL

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, osumnjičen u aferi Janaf, u petak je uhićen nakon što je sam došao u sjedište policijskog ureda za subijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta (PNUSKOK).

“Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a”, priopćeno je iz njegova velikogoričkog ureda oko 13,30 sati.

To je u izjavi Hini potvrdio i njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji u ovom trenutku nije želio govoriti o detaljima slučaja.

Neslužbeno se doznaje da se očekuje i uhićenje gradonačelnika Nove Gradiške Vinko Grgića kojega će policija dovesti u sjedište PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama.

VEZANE VIJESTI

Uskok je protiv njih zatražio određivanje istražnog zatvora o čemu će danas odlučivati zagrebački Županijski sud.

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uskok je u četvrtak navečer izvijestio da je istragu pokrenuo protiv 11 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je deset osumnjičenih predano ili će biti predano pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv 13 osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.