Miljević o curenju informacija: Treba pitati one koji su radili na spisu

Vijesti 21. ruj 202011:25 > 11:35
N1

Veljko Miljević, odvjetnik Kreše Peteka, direktora tvrtke Elektrocentar Petek bio je gost N1 Studija uživo. Govorio je o policijskoj akciji Janaf u kojem se Petek sumnjiči za davanje mita direkoru Janafa Draganu Kovačeviću.

O tome na koji će način iznositi obranu, Miljević je kazao kako je to pitanje značajno preuranjeno. 

“Ja sam Peteka vidio dva puta u životu. Prvi put u petak ujutro u Uskoku, prvi prvom ispitivanju okrivljenika. To je obavljeno u petak, u jednom rekordnom kratkom roku. U prvom ispitivanju okrivljenici ne iznose svoje obrane na iscrpan način. Uvid u spis još u ovom trenutku nemam, a pitanje je hoću li ga imati u narednih nekoliko puta. 

Miljević kaže kako će Petekova obrana biti formirana nakon što se pročita sve što piše u spisu. “To i on (Petek, op.a.) i ja moramo savladati u nekoliko dana”, rekao je Miljević. 

Curenje informacija

O curenju informacija u istrazi rekao je kako on nije prava osoba za to pitanje. 

VEZANE VIJESTI

“Mi o sadržaju spisa, mi branitelji, nismo imali nikakve veze. Treba pitati one koji su radili na spisu. Izvidi su u svakom slučaju tajni. Vrlo lako se može u svakom trenutku predmeta tko je radio na predmetu i od koga je mogla potjecati informacija koja je dospjela u neovlaštene ruke”, kazao je Miljević. 

Napominje kako je u nekoliko navrata u značajnim procesima rekao da curenje informacije nije nemoguće utvrditi. “To čak i nije toliko zahtjevan posao”, kaže Miljević. 

Opovrgava da je njegov klijent Krešo Petek davao mito Draganu Kovačeviću. 

“Ovo je nešto što se ne bi smjelo događati, ne bi se smjelo događati da četiri dana zaredom izlaze informacije o tome što se zbivalo, a to se dogodilo u tajnom dijelu postupka. Ostaje jedan prostor o kojem nitko ne govori, a to je prostor toga da se nama od 1998. stalno podvaljuje u interpretaciji sadržaja materijala koji je pribavljen”, ističe Miljević. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.