Manolić: Karamarko se bavio švercom robe

Vijesti 12. lip 201518:35 > 18:42
N1

Bivši premijer Josip Manolić podigao je prašinu na hrvatskoj političkoj sceni izjavom da je čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko bio doušnik UDBE. I dok Karamarko najavljuje tužbu, građani prema našem istraživanju uglavnom ne vjeruju Manolićevim tvrdnjama. On pak tužbu jedva čeka jer će se, kaže, tad saznati cijela istina.

Josip Manolić rado prihvaća najavljenu tužbu Tomislava Karamarka kojeg je otpužio da je radio za UDBU. U međuvremenu iznosi i nove detalje.

”On je iz neprijateljskih redova bio mobiliziran i na taj je način jedan period bio u sukobu s UDBOM, ali ne čitav vijek nego do momenta dokad nije prihvatio suradnju”, kazao je Manolić.

Manolić pretpostavlja da je Karamarka UDBA ucijenila jer se tada bavio švercom robe.

”Za neke sitne preprodaje u koje je on upao. To je tada bio trend, da kupiš robu u Turskoj ili Trstu pa si ih onda prodavao kod svojih prijatelja ili na tržnici”, rekao je Manolić.

Bivši premijer tvrdi i da je za navodnu Karamarkovu povijest s UDBOM, znao i predsjednik Tuđman.

”Tuđman je bio za prihvaćanje. Ako smo prihvatili čitav aparat UDBE, onda nema razloga da odbacimo i progonimo nekakvog doušnika”.

No prema istraživanju koje je za N1 provela agencija 2X1 čak 50 posto građana ne vjeruje u Manolićeve optužbe protiv Karamarka. Vjeruje mu 31 posto građana.

Najviše građana misli da Manolić na ovaj način pokušava spriječiti zakon o lustraciji, njih 27 posto. Nikakve dvojbe u istintost nema svaki peti anketirani. Gotovo jednak broj smatra da je riječ o osveti za izručenje Perkovića i Mustača, a 16 posto smatra da je ovo samo početak predizborne kampanje.

Tomislav Karamarko zbog ovih tvrdnji najavio je i tužbu protiv Manolića. Trenutačno se nalazi u Kanadi, ali iz HDZ-a su nam poručili kako će tužbu podići čim se vrati u Hrvatsku.

Priča Elvira Mešanovića.